Etter mye frem og tilbake rundt fremtiden til Xavi, er det nå avgjort. Xavi har fått sparken, og inn kommer Hansi Flick, som er Barcelonas tredje tyske trener siden klubbens opprettelse i 1899.

Det kom ikke som noen bombe da klubben i dag bekreftet at det var Hans-Dieter «Hansi» Flick som tar over skuta etter Xavi Hernandez. Den tyske treneren skal ha vært svært interessert i trenerjobben helt fra januar, da Xavi formidlet at han ville trekke seg etter sesongen.

Hansi Flick har skrevet en toårskontrakt med klubben, med første arbeidsdag allerede i morgen. Han tar med seg to assistenter, Toni Tapalovic og Marcus Sorg. Det sies at Hansi Flick skal tjene om lag tre millioner euro, noe som passer inn i klubbens noe trange lønnsstruktur, men det er også ilagt bonuser ved triumf i Champions League og La Liga.

Hansi Flick kommer fra et turbulent forhold med «Die Mannschaft», men har meritter som sekstupl med Bayern München like før. Han er også medskyldig i Bayern Münchens 8-2-seier over Barcelona i Champions League-kvartfinalen i 2019/20-sesongen.