Intet tema var for lite da Joan Laporta gjorde opp regningen med flere turbulente tema i fredagens intervju. Her er noen utdrag fra hva presidenten hadde å si.

Hvis vi oppfyller budsjettet, vil den mørkeste tiden i FC Barcelona sin historie være forbi – Laporta til RAC1

På grunn av salget av Barcelona Licensing and Merchandising – BLM (49,9 % solgt i 2022, journ.anm) og saftige kutt i lønningene i klubben har både utgifter og gjeld blitt redusert over to år. Takket være dette kan den tunge snuoperasjonen være på vei til å lyktes, i følge Laporta.

» For å innfri budsjettet i sin helhet trenger vi fortsatt nye inntektsstrømmer så vi forventer å få fra nye sponsorer. Overgangsmarkdet kan også hjelpe oss.»

Hvem overtar etter Xavi?

Dette er en sak for Deco, svarte presidenten, som la til at han konsentrerer seg om denne sesongen og at det er visse betingelser en ny trener akseptere, deriblant at den satsingen de unge i klubben er et viktig krav for ny trener.

«Enhver trener som kommer til Barça vet at vi har en genuin måte vi liler å spille på. Men så klart, enhver trener bringer også med seg sin egen stil og sine egne ideer».

Overganger

«Deco jobber med å signere de to «João’ene» og ingen spillere er til salgs. På slutten av sesongen er vi klare til å gjøre avgjørelser.

Superleague

«Superligaens grunnidé er at den skal konkurrere mot statsstøttede klubber og for å sørge for bærekraftighet i europeisk fotball. I dag er europeiske organisasjon er det flere som blir rikere, mens klubbene flås. Vi får ingen klare fordeler med den nåværende strukturen. Det kommer til å bli en Superliga enten neste sesong eller 25/26 sesongen. Hvis ikke, vil jeg tenke meg om. Det er på tide nå.»

Espai Barça og Montjuïc

«Arbeidene med Espai Barça går etter skjema, vi bygger Espai for å ta i mot fremtiden. Det er helt avgjørende for vår finansielle situasjon. Nedbyggingen har gått veldig fint og oppbyggingen går som den skal etter planlegging. Vi kommer til å spille på Spotify Camp Nou mot slutten av året hvis det fortsetter som nå»

«På Montjuïc får vi ikke tallene til å stemme. Vi var veldig ambisiøse med billettsatsingen, men det har ikke gått etter planen. Kapasiteten og hvordan det ser ut er bare slik det er, og det er ikke den adekvate stadion»

Nike eller ny sponsor?

«Situasjonen med Nike oppfyller ikke våre ønsker. De har ikke oppfylt alle sine betingelser i kontrakten, og markedet kan tilby dobbelt av hva Nike tilbyr. Vi er i dialog med dem og ønsker at de skal strekke seg lenger. Mer enn en sponsor, så er de en partner. Akkurat nå er vi kommet dit hvor vi må finne den beste løsningen, enten det er å akseptere hva Nike tilbyr, gå til markedet og se hvilke tilbud vi får, eller å lage den selv gjennom BLM»

Alèxia Putellas

Presidenten snakket også om en av de store stjernene på Barça Femení, Alèxia Putellas som enda ikke har forlenget kontrakten med klubben.

» Vi ønsker at hun skal bli og jobber med det. Hun er en stjernene på laget vårt og laget har stor betydning. Dette ønsker vi å videreføre. Dette er det eneste laget i Barça hvis budsjett har økt det siste året. Men vi må huske på at det er finansielle begrensninger»