Luis Enrique holdt i dag pressekonferanse foran sin Champions League-debut.
Luis Enrique oppfordrer supporterne til å støtte laget i Champions League-åpningen i morgen, og sier at «vi trenger supporterne våre, og vi vil prøve å gi dem en spektakulær kamp… Tre poeng mot APOEL vil være svært viktig for oss.» Treneren regner morgendagens poengene som like viktige som dem mot PSG — teoretisk sett den sterkeste motstanderen i gruppe H.
44-åringen ville ikke svare på hvor langt han forventer at laget kommer ute i Europa. «Vårt mål nå er utelukkende å vinne denne første kampen», sa Enrique. «Vi har startet bra i ligaen, nå må vi gjøre det samme i Champions League. Med en tropp som vår, gir det ingen mening å sette et minimumsmål i denne turneringen.»

– Når vi ikke har ballen er vi elleve forsvarere. Når vi har den er vi er elleve angripere.

Enrique la til at «spillerne kan føle spesielle nerver før en Champions League-kamp som dette, på grunn av hva denne konkurransen betyr, med stjernene og musikken før avspark og alt det der. Men for en leder er det den samme jobben som alltid, og jeg forbereder meg for denne kampen som jeg ville gjort før hvilken som helst annen. Det jeg vet, er at vi er nødt til å gjøre mange ting bedre enn vår motstander om vi ønsker å vinne.»
Barça har holdt nullen i tre strake kamper, og Enrique var stolt av hvordan laget har forbedret seg i forsvar, og priste sine spillere for deres holdninger. «Når vi ikke har ballen er vi elleve forsvarere. Når vi har den er vi elleve angripere,» sa han, og la til at «jeg er veldig fornøyd med hvordan vi forsvarer oss totalt sett.» Treneren dro også frem åpningsmålet mot Athletic Bilbao som et godt eksempel, hvor angrepet startet takket være at Sandro la press på det baskiske forsvaret.

– Det er altfor tidlig å begynne og snakke om andre lag. Det er viktigere for oss å tenke på oss selv.

Real Madrid er allerede seks poeng bak Barça i ligaen, men Luis Enrique insisterer på at «jeg forventer bare den aller beste fotballen fra mitt eget lag, og prøver å ta oss gjennom kampene. Det er altfor tidlig å begynne å snakke om andre lag. Selvfølgelig ønsker vi alltid at de taper, men det er viktigere for oss å tenke på vår egen vei.»
Og neste stopp på veien er APOEL. «Hvis vi spiller intenst, og kommer inn i vår rette rytme, så jeg er sikker på at vi er på vei mot seier. Men hvis motstanderen tar oss på visse aspekter, så kan vi godt ende opp med å lide,» avsluttet Enrique.
FOTO: FCBarcelona.es.