Skadetrøbbel

Klubben bekrefter i dag, mandag 20.11, at Gavi har røket korsbåndet. Menisken er også berørt, noe som gjør Gavi utilgjengelig for klubb- og landslag i en 7-9 måneders periode. Gavi vil bli operert i løpet av de nærmeste dagene, og en ny medisinsk rapport vil også bli tilgjengelig.

Gavi ble skadet i det 26. spilleminutt i Spanias siste EM-kvalifiseringskamp mot Georgia. Gavi har vært en nøkkelspiller på midtbanen for Barcelona denne sesongen, spesielt i Pedris og delvis Frenkie de Jongs fravær. Nå må Xavi tenke nytt, da Gavi og hans kvaliteter er ute i minst resten av den nåværende sesongen.


Pedri, Ansu Fati, Gavi

Disse tre er enorme talenter Barcelona har plukket opp i tidlig alder, der to av dem også er egne produkter. Hva har de til felles? Skadepregede karrierer. Pedri har mistet 378 dager med fotball i en alder av 20 år, mens Ansu Fati har mistet 521(!) dager i en alder av 21 år. Det er godt over 2 år sammenlagt med fotball for de to supertalentene. Gavi er nå også ute med langtidsskade, som potensielt også kan ramme ham i over ett år.

Det er flere bekymringsfulle aspekter. Ikke bare er disse unge gutter, men det er også de samme typene skader som ofte er fellesnevneren: kneproblemer og meniskskader. Alle de tre nevnte spillerne ovenfor er, og har vært, ekstremt viktige for Barca og Xavis nye prosjekt – men de vil, og skal, også være betydningsfulle for Barca om fem år. Disse guttene utsettes for en enorm belastning, og med litt uflaks vil de kanskje aldri kunne nå sitt respektive toppnivåpotensiale på grunn av at de, fra ung alder, er så preget av skader.

Hvem har ansvaret for Barcelonas skadeproblem? Trenerne? Det medisinske apparatet? Spillerne selv? Diskuter under!

Vi ønsker Gavi god bedring!