Urko Pardo har erfaring fra Barca. I morgen vokter han bortemålet på Camp Nou.
Apoels førstekeeper kjenner Barcelona godt etter sin tid i klubben. Som sønn av en baskisk far og en galisisk mor startet Pardo karrieren sin i Belgia og Andrelecht, før han tilbragte åtte år i Barcelonas akademi. Keeperen har både spansk og belgisk pass, og har spilt i Apoel i tre år. Etter å ha slått finske HJK Helsinki og danske Ålborg i kvalifiseringen er Apoel klar for Champions League for sin tredje gang, og en skjebne bestemt av Pardos møte med sin gamle klubb. Pardo har snakket med Barcelona sin hjemmeside før kampen, som vi har oversatt til norsk:
Hvordan går det med din kypriotiske erfaring?

— Det går veldig bra. Jeg har vært her i tre år nå, siden 2011/12-sesongen, og jeg er veldig fornøyd. Ja, fotballen her er veldig forskjellig, men veldig konkurransedyktig. Da vi er fra en liten øy er det ikke så mange som følger ligaen vår, men det er et sterkt nivå her og en interessant konkurranse. Det er kanskje ikke så mye historie i kypriotisk fotball, men ligaen er veldig jevn.

Ser du frem til å spille på Camp Nou?

— Vi ser veldig ferm til å spille der, og nyte kampen. Men vi er rolige rundt det. Vi har litt europeisk erfaring og er selvsikre før kampen.

Er kypriotisk fotball veldig forskjellig fra annen europeisk fotball?

— Veldig mange utlendinger kommer hit. Brasilianere, portugisere, spanjoler også videre. Alle de spillerne bringer på en måte erfaring med seg, siden det ikke er så mye fotballhistorie i Kypros. Det er ingen LA Masia og akademier som det her. Men fotballen er mye mer teknisk og fysisk enn i andre europeiske land.

Er det noen paralleller mellom spansk og kypriotisk fotball?

— Jeg vil si mer enn paralleller. Jeg vil si forskjeller. Først og fremst er det stor forskjell fra budsjettene til de store klubbene i Europa. Men på grunn av finanskrisen har det kommet spillere fra andre land hit, og det hever nivået. Ligaen vokser

Hva er Apoels sterke sider?

— Vi er et lag som jobber hardt for hverandre. Et lag som deler på arbeidsmengden og gir alt på banen. Vi har europeisk erfaring. Mange av oss har allerede spilt på den europeiske arenaen. Og vi er veldig ivrig.

Hva forventer dere av turen til Barcelona?

— Å få et godt resultat, hvorfor ikke? Vi kommer som en kvalitetsenhet, og vi ønsker å få et balansert resultat. Som jeg sa, vi har europeisk erfaring, og vi har tro på at vi kan få et godt resultat på Camp Nou.

Hvilke spillere skiller seg ut på Apoel?

— For å være ærlig, om jeg nevner enkeltnavn ville det vært respektløst ovenfor de andre. Men selvfølgelig, vi har noen farlige spisser på dette laget.

Fortell oss om erfaringene dine fra Barcelona. Hvilke minner har du fra dine åtte år i klubben?

— Jeg hadde en fantastisk tid i Barcelona. Jeg følte meg alltid komfortabel der. Det tok selvfølgelig litt tid å tilpasse seg i starten, men da jeg først gjorde det lærte jeg så mye. Jeg identifiserer meg med klubbens verdier. Med hvordan de fokuserer på unge spillere. Barca gjorde meg til en god fotballspiller men også et godt menneske. Jeg er veldig takknemlig ovenfor klubben.

Etter du forlot Barca hoppet du fra klubb til klubb. Hvordan var den erfaringen?

— Sannheten er at det ikke var en vanskelig avgjørelse å forlate klubben. På den tiden var det ikke så mange åpninger for unge spillere. Vi ble ikke gitt den samme tilliten, og jeg tenkte at det ville være bedre å satse på noe i utlandet. Først dro jeg til Hellas, og spilte for Iraklis FC, og etter det var jeg i Olympiakos.

Spilte du Champions League for Olympiakos

— I 2009/10, da vi kom til andre runde. Vi tapte for Bordeaux. Å spille i Europa gir alltid erfaring.

Hva syns du om den nye stilen til Barca under Luis Enrique?

— Jeg syns at laget har blitt omformet, men har holdt seg til fundamentet sitt. Det ser ut til å gå bra så langt. Selvfølgelig, det er et vanskelig lag å slå.

Har du noen gang spilt på Camp Nou?

— Ikke i en offisiell kamp, nei. Kun i treningskamper. En gang i 2002/03-sesongen, men jeg var uheldig og røk et korsbånd i siste kamp den sesongen.

Foto: FCBarcelona.com