Det lille geniet og verdens klart beste spiller sist sesong tok hjem den gjeveste individuelle prisen i fotball i kveld.

Kronen på sesongen

Etter en nesten feilfri sesong for FC Barcelona og det spanske landslaget, der hun ble kåret til turneringens beste spiller, var det én pris som manglet for Aitana Bonmatí. Tjuefemåringen tok i kveld med seg Gullballen hjem etter å ha blitt tildelt prisen av France Football i Paris. Tidligere Barcelona-legende og tidenes beste idrettsutøver Lionel Messi tok med seg sin åttende gullball.

Bonmatí har allerede vunnet UEFA Women’s Player of the Year tidligere i år og har blitt lovprist av ingen andre enn Pep Guardiola selv:

Aitana Bonmatí er en spiller jeg virkelig elsker å se spille. Hun er på sin måte den kvinnelige utgaven av Iniesta. Dette Barcelona-laget har hatt en enorm påvirkning på kvinnefotballen.

Midtbanespilleren har notert for seg enten mål eller målgivende pasning i nesten hver eneste kamp hun har spilt og er et mareritt for de andre lagene å planlegge rundt. Så langt denne sesongen har Aitana scoret ett mål og gitt tre målgivende pasninger på seks ligakamper.

Aitana blir med dette også historisk som den eneste fotballspilleren som har vunnet CL, VM og seriegull samme sesong, attpåtil som MVP i alle turneringene. Vi hyller superkvinnen vår og håper på mye mer moro i årene fremover.

Leave a Reply