El Clásico er rett rundt hjørnet, og lagene har fått et par dagers hvile etter midtukens Champions League-kamper. Det verserer rykter i ukene før kampstart om potensielle startellevere, hvem som rekker å komme tilbake fra skade, osv. Blaugrana.no tar en titt på formspillerne, samt en gjennomgang av skader i hvert lag.

Skadeliste
FC Barcelona:

  • Pedri
  • Frenkie de Jong
  • Jules Kounde
  • Raphinha
  • Sergi Roberto
  • Robert Lewandowski

Real Madrid:

  • Thibaut Courtois
  • Éder Militão
  • Arda Güler

Et skadepreget El Clásico
Barcelona har mange tunge navn på skadelisten i dagene før avspark. Sentrale midtbanespillere som Frenkie de Jong og Pedri, samt fjorårets toppscorer Robert Lewandowski, er alle ute. I tillegg mangler Araujos stoppermakker Jules Kounde, og Raphinha på høyrevingen. Det verserer imidlertid optimisme rundt Lewandowski og Raphinha, da det ser ut til at de vil kunne presse seg klare til kampstart. Det er meldt at Xavi vil annonsere troppen kun timer før kampstart, noe som kan være et tegn på at klubben jobber på spreng for å få enda flere spillere kampklare.

Real Madrid mangler sin stjernekeeper Thibaut Courtois, stopperkjempen Éder Militão og Arda Güler. Ingen av disse vil være tilgjengelige for Los Blancos i helgen. Courtois og Militão er begge ute med langtidsskader og forventes ikke å være tilbake før mars 2024. I Courtois’ fravær har Los Blancos hentet inn den mye omtalte keeperen Kepa Arrizabalaga, som har gjort sakene sine bra for hovedstadslaget.

João Cancelo og João Felix
Cancelo, som av mange omtales som verdens beste back, ble hentet til Barcelona for å styrke høyreback-posisjonen. Barcelona har ikke hatt en verdensklasse høyreback siden Dani Alves – frem til nå. Med sine 7 kamper fra start har han scoret to mål og levert èn assist i LaLiga-sammenheng. Han var også helt sentral i «Remontada» mot Celta Vigo, der han scoret vinnermålet. Han bidrar med en enorm sikkerhet i forsvaret, samtidig som han er en offensiv drivkraft og samspiller godt med midtbanen.

João Felix ble hentet til Barcelona for å skape mer dybde i angrepsrekken. Xavi ønsket seg en tekniker som kunne spille bredt på venstrevingen, noe han fikk i João Felix. I LaLiga-sammenheng har han spilt 7 kamper, der han har bidratt med ett mål og tre assist. Han lager stadig mye uro for motstandernes forsvarsledd og er et konstant uromoment ute på venstreflanken.

I tillegg til João x2 har vi også fått se stjerneskudd som Lamine Yamal og Fermin López storspille for Barcelona. Grunnet dagens skadesituasjon skal man ikke se bort ifra at i hvert fall én, om ikke begge, får spille fra start på lørdagens storkamp.

Jude Bellingham
Med sine 9 kamper spilt for Los Blancos har han scoret åtte mål og levert to assist. Statistikken snakker for seg selv. Real Madrid gjorde sesongens beste signering da de hentet 20 år gamle Jude fra Borussia Dortmund til inneværende sesong. Med en prislapp på 100 millioner euro kan man si at Real Madrid fikk valuta for pengene. Han omtales som en klassisk «Galactico»-signering og er en spiller som hele verden følger nøye med på.