Verdens mest omtalte fotballoppgjør nærmer seg for fullt. Spenningen tar seg som vanlig opp i dagene før kamp, og denne gangen er det heller ingen unntak. Vi har fått noen spektakulære «El Clásico»-oppgjør opp gjennom årene, så la oss se tilbake på de tre siste kampene der «Blaugranas» og «Los Blancos» har møttes i La Liga.

Søndag 20. Mars 2022, LaLiga 29. spillrunde, Santiago Bernabéu
Barcelona fortsatte sin imponerende oppgang under Xavi ved å avslutte en fem kamper lang tapsrekke mot Real Madrid på imponerende vis. En 0-4 seier borte mot Madrid var et faktum, og Pierre-Emerick Aubameyang ble den store helten. Starten av kampen svingte frem og tilbake, men når Aubameyang satte kampens første mål, gikk spillet kun en vei. Ferran Torres og Araujo scoret hvert sitt mål før Aubameyang igjen scoret og avsluttet målfesten i det 51. minutt. 0-4 var et faktum, og Barcelona slo Real Madrid på ydmykende vis i deres egen storstue. Real Madrid 0 – 4 Barcelona.

Søndag 16. Oktober 2022, LaLiga 9. spillrunde, Santiago Bernabéu
Tilbake på Bernabéu, med en ny sesong godt i gang, og lagene ligger likt på tabellen med 22 poeng. Barcelona ble slått ut av Champions League i midtuken hjemme mot Inter, noe som la ekstra press på spillerne da de kun få dager senere skulle reise til Madrid for å spille mot de regjerende LaLiga-mesterne. Los Blancos tar en tidlig 2-0 ledelse, med scoringer fra Benzema og Fede Valverde. Andre omgang preges av et kontringsklart, lavtliggende Madrid, hvor Barcelona stadig triller ballen uten å skape de største målsjansene. Det løsner til slutt når Ferran Torres setter ballen bak Lunin, men Real Madrid tildeles straffespark i 90+1, der Rodrygo setter den forbi Marc-André ter Stegen. Real Madrid 3 – 1 Barcelona.

Søndag 19. Mars 2023, LaLiga 26. spillrunde, Spotify Camp Nou
Formlaget Barcelona leder LaLiga med 9 poeng i det de tar i mot Real Madrid til sesongens siste El Clásico i LaLiga sammenheng. Her var alt lagt på bordet; Madrid måtte vinne for og fortsatt henge i stroppene om et potensielt LaLiga trofé. Etter kun 9 minutter spilt setter Ronald Araujo ballen i eget nett, etter å ha presset frem et glissent innlegg av Vinícius Júnior. Barcelona responderer med mye ballbesittelse og et par susere fra Raphinha. Like før pause setter Sergi Roberto inn 1-1, og Barça får blod på tann. Kampen vipper i begge retninger ut i 2. omgang, og Marco Asensio setter ballen bak stengene i det 81. minutt, men avvinkes for en offside. Barcelona presser på foran et fullsatt Camp Nou – også skjer det. Robert Lewandowski finner Alejeandro Balde, som finner Franck Kessié – også står det 2-1. «Il Presidente» sikrer Barcelona-seier etter 90+2 spilte minutter, og ble momentant en publikumsfavoritt hos «Blaugrana» ut sesongen. Barcelona 2 – 1 Real Madrid.