Barças førstekaptein er sammen med Alonso blant klubbens mest latterliggjorde spillere i media og SoMe. Hans kontrakt løper ut til sommeren og alt tyder på at MLS og New York blir neste stoppested for den hyperallsidige middelmådigheten (relativt sett).

Sergi Roberto har riktignok bidratt til flere episke scoringer og sene matchavgjørende øyeblikk i viktige oppgjør, men trolig har hans påvirkning også en enorm fremtidig boost for Barça. Hvorfor lurer du sikkert på?

I et ekslusivt intervju med Mundo Deportivo (MD) uttalte nylig Barça nye supersignering Vitor Roque, for tiden Athletico Paranaense-spiller, at han kun har hatt Barça i tankene uavhengig av lønninger og fristelser fra rikere klubber. Videre forteller han om hvordan han gleder seg til å spille med Lewandowski, Yamal og Raphinha, samt at han nærmest sikler etter å bli servert av Frenkie, Gavi, Pedri og Gündogan.

18-åringen har stjerner i øynene der han smiler og forteller om kontakten med Barça før signeringen ble et faktum, og hvordan det var selveste «Don Luchador» Araujo som ringte han først og ba han komme til Barça, via en uruguayansk lagkamerat. Videre ble han lovet godt tatt imot av både landsmann Raphinha, samt etter hvert også Xavi og Deco.

Vitor, «tigeren» som han kalles kan nesten ikke vente med å starte sitt nye kapittel og å få utvikle seg med de beste i verden, samtidig som han pr. nå ikke vet nøyaktig når oppstart blir. Det avhenger dessverre av utenforliggende faktorer, nemlig «pasta» som spanjolene selv kaller det, altså penger.

Og så tilbake til overskriften: Hvorfor Sergi Roberto? Jo, fordi Roque selv tillegger Barças 6-1-sensajonscomeback mot de franske oljesjeikene som hovedårsak til at han som liten gutt ble Barça-frelst. Så uten Robertos potet-fot hadde vi kanskje gått glipp av denne diamanten?

På en skala fra 1-10, hvor mye gleder du deg til å se Tigeren på topp for Barça, og tror du han vil klore godt fra seg umiddelbart?

Leave a Reply