Leo Messi, Diego Costa og Cristiano Ronaldo kjemper fortsatt om å bli sesongens mestscorende.

Pichichi er langt fra avgjort

Det er ikke bare kampen om ligatittelen som fortsatt er åpen. De tre toppscorerne har heller ikke blitt enige om hvem som skal bli kåret til La Ligas mestscorende spiller denne sesongen.
Situasjonen i kappløpet om Pichichi er nemlig en like tett duell som kampen om ligatrofeet, og står fortsatt mellom Cristiano Ronaldo (31 mål), Leo Messi (28 mål) og Diego Costa (27 mål).
Cristiano Ronaldo blir trolig spart i kampen mellom Celta og Real Madrid denne uken (grunnet skade), og har i beste fall trolig bare én ligakamp igjen denne sesongen. Leo Messi og Diego Costa vil dermed kunne få en fordel, men de to måltyvene ser likevel ut til å ha et aldri så lite handicap.
Verken Leo Messi eller Diego Costa har nemlig maktet å score mål mot hverandres lag denne sesongen, til tross for å ha fått hele fem forsøk, fordelt på Supercupen, La Liga og Champions League.
Barça og Atlético møtes som kjent i den aller siste ligakampen, som forhåpentligvis vil kunne avgjøre sesongens La Liga i favør Barça, og kanskje til og med kåre sesongens Pichichi.
Leo Messi er med andre ord fortsatt i stand til å stikke av med sin tredje strake Pichichi-tittel, til tross for hamstringsskadene som har holdt ham på sidelinjen i løpet av vinteren.

Gullskoen er også innen rekkevidde

Den eneste spilleren i Europa som kan konkurrere med de tre La Liga-spillerne i kampen om Gullskoen — og til og med ligger helt i tet — er Liverpool-spiss Luis Suarez. Toppscoreren i Premier League har vært suveren foran mål denne sesongen, og ligger ti mål foran lagkamerat Daniel Sturridge (21) på andreplass, og enda et mål foran Yaya Toure (20).
Selv om Suarez ligger på topp sammen med Ronaldo for øyeblikket, er det likevel fullt mulig for Leo Messi å stikke av med sin tredje strake Gullsko, som europas mestscorende spiller. Suarez har bare én kamp igjen denne sesongen, hvor Liverpool møter Newcastle på søndag.