I dag presenterte FC Barcelonas deres nye sportslige organisasjonsstruktur. Presentasjonen ble gjort av president Laporta, sammen med blant annet hovedtrener Xavi, i tillegg til kaptein Sergi Roberto.

Den største nyheten er som kjent at Deco tar over ansvaret som sportsdirektør etter at Alemany valgte å forlate klubben etter overgangsmarkedet stengte. Deco vil på lik linje med Alemany rapportere til Laporta og visepresident Rafael Yuste.

Xavi Hernandèz, som nylig signerte en ny kontrakt med klubben er fortsatt hovedtrener, mens Bojan Krkic kommer inn som fotballkordinator. Hans jobb vil være å monitorere de unge spillerne i La Maria sammen med sjefen for ungdomsutvikling, Alesanco.

Deco kommer også til å jobbe med Paulo Araujo på speiding, og Araujos sjefsdirektør vil være Franc Carbò. Disse vil i tillegg være støttet av sportskommisjonen ledet av Joan Laporta, som har med seg Rafael Yuste, Joan Soler, Deco, Enric Masip og Bojan Krkic.

Laporta startet pressekonferansen med å hylle jobben Alemany har gjort de siste 2,5 årene. Videre introduserte han Deco, hvor han fremmet spilleren og hans forståelse av spillet. I tillegg har Deco spilt sammen med Xavi, noe Laporta trekker frem som en stor fordel i denne sammenheng.

Deco på sin side åpnet talen sin med å takke klubben for muligheten. I tillegg trakk han frem samtlige i det nye sportslige oppsettet, og fremmet deres styrker i sine roller. Han avsluttet samtidig med å fortelle at de fremtidige planene etter et suksessfullt overgangsmarked blir å fornye kontrakter, da især på spillere som Balde og Lamine Yamal.