Champions League-gruppene er trukket og Barcelona er tilbake som storfavoritter til å vinne gruppen, men jobben skal gjøres og kampene skal spilles. Her får du litt informasjon om lagene og datoene kampene skal spilles.

Royal Antwerp
Første gruppespillkamp blir spilt mot Champions League-debutant Royal Antwerp hjemme på Barças midlertidige stadion Olympiastadion. Selv om Royal Antwerp var Belgias første offisielt registrerte lag i deres øverste divisjon har de aldri strukket seg helt frem til den gjeveste klubbturneringen før nå. Barcelona har heller aldri tidligere spilt mot Royal Antwerp.

Posisjon i ligaen 22/23-sesongen: 1. plass (Ligavinner)

CL-kampene:
Første kamp spilles tirsdag 19. september kl. 21:00, hjemme.
Andre kamp spilles onsdag 13. desember kl. 21:00, borte.

FC Porto
Porto er et lag som oftest er å se i Champions League, og et lag som har vunnet turneringen to ganger tidligere. Porto er definitivt den tøffeste motstanderen til Barça i dette gruppespillet, og er favoritter til å ta andreplassen i gruppen over Royal Antwerp og Shakhtar Donetsk. Historisk sett mellom klubbene har Barcelona bare tapt én gang mot Porto og vunnet 4 ganger. Barcelona har også slått de i UEFA super cup (vinneren av CL mot vinneren av EL)

Posisjon i ligaen 22/23-sesongen: 2. plass

CL-kampene:
Første kamp spilles onsdag 4. oktober kl. 21:00 , borte.
Andre kamp spilles tirsdag 28. november kl. 21:00
, hjemme.

Shakhtar Donetsk
Shakhtar blir spesielt å møte da de er det eneste laget fra krigs-utsatte Ukraina, noe som gjør at de spiller hjemmekampene sine i Hamburg, Tyskland. Shakhtar er det laget i gruppen som har slått Barça flest ganger tidligere, de står med to seire over 6 kamper, mens Barcelona har vunnet de 4 andre oppgjørene. De har ingen Europeiske titler som pryder troféskapet, men flere hjemlige titler.

Posisjon i ligaen 22/23-sesongen: 1. plass (Ligavinner)

CL-kampene:
Første kamp spilles onsdag 25. oktober kl. 21:00, hjemme.
Andre kamp spilles tirsdag 7. november kl. 21:00
, borte.

Leave a Reply