Klubben bekrefter sent mandag kveld, 1. september, at midtstopperen og La Masia-gutten Eric García lånes ut til Girona for resten av 23/24-sesongen. Årsaken til utlånet skal være et ønske om mer spilletid. Det er ingen kjøpsopsjon i avtalen, noe som betyr at Eric returnerer til Barcelona ved endt sesong.

Eric García forlot klubben først i 2017 til fordel for Manchester City. Her spilte han for deres U18- og U19-lag før han fikk sin seniorsdebut i 2018. Han spilte 19 kamper for City før han returnerte til moderklubben i 2021. Til tross for sine unge 22 år har han allerede spilt 70 kamper for Barcelona.

Et stopper-problem?
Med utlånet av Eric García sitter Barcelona nå igjen med kun 4 rene midtstoppere: Ronald Araújo, Jules Koundé, Andreas Christensen og Iñigo Martínez. Dette kan føre til utfordringer for klubben, spesielt med tanke på skader og suspensjoner som er vanlige i en lang sesong. I skrivende stund er Iñigo Martínez og Ronald Araújo ute med skade, og ikke klare for helgens kamp borte mot Osasuna.Hva tenker du om overgangen? Kommenter!