Etter flere angrepsspillere ut denne sommeren som Dembele til PSG og Fati på lån til Brighton, har det blitt en tynn angrepsrekke. Nå ser det ut til at Laporta har tenkt ut en løsning med João Felix.

João Felix kommer inn som ny angrepsspiller på et rent ettårslån fra Atletico Madrid. Han kommer fra et turbulent låneopphold i Londons blå hjørne hvor han til sammen fikk 20 kamper. Ryktene sier at Barcelona betaler hans fulle lønn og Atletico Madrid 8 millioner for å låne portugiseren en sesong.

På sine 40 kamper totalt sist sesong for hhv. Atleti og Chelsea, leverte «Lille Lykkelig» 9 mål og 3 assists.

Tre fun facts om Joao Felix

  1. Joao Felix er den andre portugisiske spilleren gjennom tidene til å ha vunnet prisen Golden Boy. Bare tidligere har det vært Renato Sanches som har vunnet den med portugisisk pass. (Pedri og Gavi har også vunnet prisen tidligere, 2021 og 2022) 
  1. Hans første profesjonelle mål for Benfica kom en uke etter hans debut. Dette mot Sporting Lisboa hvor han ble den yngste spilleren som noen gang har scoret i dette derby-oppgjøret som bare 18 år gammel.
  1. Han var bare 19 år og 152 dager gammel da han ble den yngste spilleren i Europa League sin historie til å score hattrick. Dette mot Frankfurt, men dessverre var ikke den fantastiske prestasjonen nok til å sende Benfica videre, men rekorden står enda den dag i dag.