Pedro Rodríguez garanterer at han vil bidra på scoringsfronten denne sesongen.

– Jeg har foreløpig ikke fått noen mål denne sesongen, men det er ingen grunn til bekymring. Laget har startet sesongen på en utmerket måte, noe som er det viktigste. Målene kommer etter hvert.

Frykter ikke konkurransen

Etter tre serierunder er Pedro fremdeles målløs. De andre spissene til Barça har fått en langt bedre start på sesongen. Både Leo Messi og Neymar står allerede bokført med to mål hver. I slutten av neste måned har Luis Suárez dessuten sonet ferdig sin straff, noe som gjør konkurransen om spissplassene enda hardere.

– Det er jeg ikke bekymret for. Jeg fokuserer bare på å jobbe hardt. Jeg er naturligvis klar over at jeg konkurrerer med de beste spissene i verden og det er hardt å få en plass i startoppstillingen hver kamp.

Pedro forsikrer om at spillestilen til Barça ikke har forandret seg etter at Luis Enrique ble lagets nye hovedtrener.

– Grunnideen er den samme som før. Vi har fått klar beskjed fra sjefen om å prioritere press på ballfører, gjenvinning av ball og ballbesittelse. Vi er komfortabel med måten vi spiller på. Den gjør det vanskelig for motstanderen å skape sjanser mot oss.

Den spanske landslagsspilleren innrømmer imidlertid at laget har forbedringspotensiale på flere områder.

– Det er mye som kan forbedres. Vi kan for eksempel forsøke å komme enda nærmere motstanderens sekstenmeter når vi angriper, og ikke spille så bredt.

Spår tøff kamp

På onsdag starter årets Champions League-eventyr for Barça. Katalanerne skal måle krefter med kypriotiske Apoel Nicosia i gruppespillet. På dagens pressekonferanse spådde Pedro en tøff kamp.

– De har mange spillere med fysiske kvaliteter, så det er ingen grunn til å ta seieren på forskudd. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å vinne Champions League i år, siden vi ikke klarte det i fjor.