Rafinha returnerte fra landslagssamling i går, og gleder seg til morgendagens kamp.
Rafinha kom tilbake til klubben i sommer, etter et vellykket utlån til Celta Vigo. På pressekonferansen før kampen uttrykte brasilianeren stor glede og overraskelse over å ha startet kampene mot Elche og Villarreal.

— Jeg vet jeg kan gjøre det bedre, og gi mer. Å spille for Barca er tøft for du må alltid prøve å forbedre deg.

Rafinha var tilbake i terning med resten av laget torsdag morgen, da spillerne begynte forberedelsene til morgendagens kamp mot Bilbao.

— Vi vet at de er et veldig godt lag, som presser hardt, og aldri gir opp en kamp om ballen.

Det er ikke bare Bilbao som vil gi Rafinha hard kamp. Kampen om en plass i startoppstillingen er knallhard om dagen. Selv om Rafinha både kan spille som en av de sentrale eller blant de tre på topp konkurrerer han med spillere i verdensklasse.

— Jeg anser konkurranse som en god måte lære på, og det er en luksus å ha disse lagkameratene å lære av.

Rafinha kjenner også Luis Enrique godt fra før, og var en av de mest sentrale spillerne på fjorårets Celta Vigo-lag.

— Etter å ha tilbragt et år med han vet jeg hvordan han jobber, og det hjelper meg mye. De andre spillerne deler gradvis ideene hans, og han kjenner alle godt.

Sjefen selv har så langt vist sin tillit til spillere fra b-laget, og Rafinha som selv har spilt for reservelaget er glad for nettopp det.

— Jeg er glad for at han gir de muligheten. Jeg kom også fra b-laget og jeg tror at spillere som kommer opp på den måten gir alt for å for å vise seg verdig den tilliten sjefen har gitt dem. Det er veldig for alle oss som har kommet opp gjennom systemet på den måten.

Så gjenstår det å se om Rafinha for fornyet tillit i når startoppstillingen tas ut i morgen.
Foto: FCBarcelona.com