Adriano stilte til pressekonferanse etter gårsdagens trening.
Det var en åpenhjertig Adriano som i går fortalte om hjerteproblemene som holdt han ute av spill i noen uker. Selv om brasilianeren syns det var en skummel hendelse bedyrer han at han er kvitt problemene.

— Det var skummelt da de oppdaget at jeg hadde hjerteproblemer. Mye går gjennom tankene dine. Jeg visste at jeg var i gode hender, og jeg hadde troen. Jeg tenker mindre og mindre på det hver dag, og føler meg fin nå. Problemene er borte. Det kunne helbredes, og nå er jeg hundre prosent tilbake i trening, og ser frem til å spille og nyte fotball igjen.

Filosofien har forandret seg.

Treningsfilosofien har forandret seg mye under Luis Enrique, ifølge Adriano. Spesielt er det mer fokus på fysisk trening.

— Filosofien under Luis Enrique har forandret seg mye. Han har mye personlighet og det er bra for oss. Forandringene gjenspeiler hvilken type trener han er. Han er alltid på oss, krever mer, og gir oss selvtillit. Luis Enrique kjenner klubben godt, og det er en bra ting.

Under Enrique har Barcelona startet med full uttelling på de to første kampene, og tross mange forandringer i både spillestill og tropp virker laget spekket med selvtillit.

— Årets sesong har startet godt. Forandringene har gått fort, og de gjør klubben mye bedre. Denne sesongen ønsker vi å gjøre det vi er best til, og det er å spille god fotball.

Årets tropp er stor, og med en trener som er glad i å gi yngre spillere sjansen er kampen om plassene stor. Med Jordi Alba som klart førstevalg, og to nye midtstoppere som også kan spille venstreback har Adriano god konkurranse om en plass i startelleveren. Noe som er en god ting, skal vi tro Adriano selv.

— Det er bra for laget. Det betyr at vi alltid må være oppmerksomme, og oppmerksome. Alt har forandret seg etter at de nye spillerne kom, og de har alle har økt vinnerlysten blant oss. De har kommet hit fordi de ønsker å vinne titler, og det er bra for oss alle.

Douglas er et fint tilskudd

På høyreback var det allerede tøff konkurranse for den tobeinte backen. Klubben hadde allerede Dani Alves og Montoya fra før, og mot slutten av overgangsvinduet ble også Douglas Pereira hentet inn. Adriano kjenner til spilleren, og mener klubben har gjort en god signering.

— Douglas har store kvaliteter som fotballspiller, og jeg er ikke overrasket da vi signerte han. Han er et godt tilskudd til laget, men han kommer til å trenge tid til å tilpasse seg. Det er viktig at vi tar oss tid til å snakke med han hver dag for å forsikre oss om at han integreres i klubben så fort som mulig.

Avslutningsvis kom Adriano med et klart svar til alle ryktene rundt hans egen fremtid, og sommerens overgangsvindu.

— Jeg mottok tilbud fra andre klubber denne sommeren, men jeg har hele tiden gjort det klar at jeg ønsker å bli i Barca.

Foto: fcbarcelona.com