Det meldes at en overgang til FC Barcelona for den tyske midtbanespilleren skal snart være ferdigstilt.

Det har lenge vanket rykter om at Ilkay Gündogan fra Manchester City skal spille for FC Barcelona neste sesong. Tyskerens kontrakt med Champions League, Premier League og FA Cup-mesterne utløper denne sommeren og Joan Laporta har vært svært interessert i å hente spilleren. Nå kan det se ut som han og Xavi får ønsket sitt oppfylt.

Romano melder

Anerkjente Fabrizio Romano melder på sin twitterkonto i kveld at signeringen skal være ferdig og at en offisiell kunngjøring kommer snart fra FC Barcelona.

Xavi skal ha vært klokkeklar på at posisjonen han ønsker å styrke mest i løpet av dette overgangsvinduet er sentralt på midtbanen nå som Sergio Busquets ikke lenger spiller for klubben. Gündogan vil bli en meget god spiller å ha i den rollen, han har storspilt for Manchester City og løftet alle troféene til de lyseblå som kaptein.

Kontrakten skal strekke seg til 2025 med mulighet om forlengelse. Gündogan er 32 år gammel og kan fort bli værende i klubben i flere sesonger. Kontrakten skal ha en utkjøpsklausul på 500 millioner euro, og spilleren vil tjene rundt 9 millioner euro per sesong.

kilder: Twitter/FabrizioRomano