I et felles intervju med Mundo Deportivo og Diario Sport onsdag kveld annonserer Lionel Messi det som har blitt klarere og klarere det siste døgnet: Han spiller i Miami neste sesong og kommer ikke til å returnere til FC Barcelona.

Hvorfor returnerer han ikke?

Han snakket også litt om grunnene til at han ikke returnerer til Barcelona. Han starter med å si at han hadde veldig lyst til å returnere og at idéen virket spennende. På tross av dette nevnte han at opplevelsen han hadde for to år siden, da klubben forsikret han om at han kunne fortsette, noe som allikevel ikke skjedde, gjorde at han ikke var villig til å legge fremtiden sin i noen andre sine hender. Han satt også med inntrykket av at veien til en eventuell registrering var lang, og at ingenting ville være sikkert før overgangsvinduet var over.

i tillegg til dette innså han at om han signerte for Barcelona kunne det bety at flere andre spillere måtte forlate klubben eller gå ned i lønn. Han ville ikke være i en situasjon hvor han påvirket andre spillere på den måten.

Messi sier også tydelig at han hadde mottat et tilbud fra Barcelona, men at dette ikke var et offesielt tilbud. Det skal angivelig bare ha blitt kommunisert muntlig til spilleren og hans agent. Han er usikker på om Barça ga alt de kunne for å signere han, men tar Xavi sitt ord for det. Han er sikker på at det er noen innad i klubben som ikke var alt for positive til hans retur. Det er også helt naturlig gitt at det ville vært et tydelig veivalg som kunne påvirket andre spillere.

Han nevner også budet fra Saudi-Arabia. Han sier at hvis dette hadde handlet om penger hadde han dratt til ørkenlandet, for han synes det virket som mye penger i tilbudet derfra. Motivasjonen bak overgangen antas å være knyttet til merkevareeksponering, siden han får store avtaler med både Apple og Adidas gjennom signeringen med Inter Miami. I tillegg til dette sier han at han vil fokusere på familielivet, som sannsynligvis er enklere i Miami enn i Saudi-Arabia. Det foreligger nok også betydelige lovnader om oppgraderinger av troppen til Inter Miami, som er et bunnlag i MLS.

Kjærligheten til Barcelona

I følge han selv hadde han også flere tilbud fra andre store europeiske klubber. Disse skal han angivelig ikke engang ha vurdert på grunn av kjærligheten til Barcelona. Kjærligheten til Barça ble også ettertrykkelig understreket gjennom ønsket han uttrykket om å en dag returnere til klubben i en eller annen rolle. Han er klar på at han og familien kommer til å bo i Barcelona etter at karrieren er ferdig. Han trekker spesielt frem kjærligheten han føler fra fansen i Barcelona. Å høre navnet sitt ropt i det tiende minutt hver eneste kamp gjorde sterkt inntrykk på argentineren. Han kaller det hele vakkert.

Klubblegenden er også veldig tydelig på at han vil ha et farvell på linje med Alba, Busquets, Iniesta og Xavi én dag.

Xavi og Laporta

Messi sier at han har hatt tett dialog med Xavi over tid. De to har snakket mye om fotball, Barcelona og muligheten for en retur. Begge to skal ha likt idéen veldig godt, men den lot seg altså ikke gjennomføre. Argentineren sier at han har fulgt Barcelona tett gjennom sesongen og at han, som alle andre Barça-fans, ville at klubben skulle vinne troféer denne sesongen. Han sier at han var veldig fornøyd med Barças ligaseier denne sesongen.

Det har vært svært begrenset dialog mellom Lionel Messi og Joan Laporta direkte. Maks to eller tre møter i følge Messi. Dette er nok naturlig, gitt at kommunikasjonen som behøves der hovedsaklig er mellom agent og klubb heller enn spiller og klubb.

Medias rolle

Messi langer også ut mot media og visse journalister, uten å nevne navn. Han liker spesielt dårlig at de spekulerer i situasjonen til barna hans, etter at nyheter har kommet de siste dagene om at de mistrives i Paris.

Livet i Paris

På tross av at han ikke vil ha spekulasjoner i familielivet letter han litt på sløret. Han sier rett ut at han ikke har vært fornøyd de siste 2 årene. Han var ikke komfortabel i Paris, noe som påvirket familielivet, i følge ham selv.

Oppsummering

Denne saken er kompleks og det er mye mer som kunne blitt sagt. Under er uansett 10 punkter som oppsummerer saken på en god måte:

  1. Han vil ikke sette andre spillere i en posisjon der de må tvinges ut av Barça eller gå ned i lønn pga. han selv.
  2. Han er fortsatt såret etter noen ting som skjedde på sist.
  3. Han ønsker ikke risikere reprise av sist gang hvor han til syvende og til sist skviset ut.
  4. Han og familien ønsket på intet tidspunkt å flytte til Saudi Arabia.
  5. Penger var aldri en motiverende faktor for Messi.
  6. Lionel har allerede en leilighet i Miami og har lenge hatt det prosjektet i bakhodet, slik at det var en naturlig fall-back-plan.
  7. Familien vil trives i en spansktalende by som Miami tross alt er. Trolig vil også gamle kjente hive seg med (Suárez, Busquets, Alba m.fl).
  8. Det ligger en saftig bonus i bakgrunn som handler om mer enn penger, men eierskap i enorme merker som Apple, Adidas m.m. En måte å bygge merkevaren Messi til etter karrieren.
  9. Lovnader om at Inter Miami skal rustes kraftig opp fra sin jumboplass etter Nevilles havari. Tata Martino inn, argentinsk link, kanskje Di Maria eller andre?
  10. Å gå til en alternativ europeisk klubb har ikke Messi motivasjonen til nå, da hans eneste gjenværende sportslige fokus er CA med ARG i 2024. Miami vil gi den friheten.

Hva tenker du om denne nyheten? Diskutér gjerne i kommentarfeltet under.