I disse dager behandler La Liga et forslag fra Barcelona om en finansiell plan for de neste to sesongene (2023/24 og 2024/25). Denne planen tar blant annet sikte på å åpne for Messis retur til Katalonia, men vil også stake ut kursen for Barcelonas vei ut av den økonomiske situasjonen de befinner seg i. I følge avisen Sport består kuttene av de 200m euroene i planen til Barça av følgende:

 1. €60m i reduserte spillerlønninger på førstelaget
  • Noen spillerkontrakter vil gå ut, andre har blitt solgt og vil forsvinne fra lønningslistene før neste sesong. Krever allikevel en innsats fra klubben.
 2. €30m i reduserte utgifter for de øvrige lag
  • Dette inkluderer kutt i utgiftene til alle lagene som faller under Barcelona-paraplyen (basketball, håndball, kvinnelaget, La Masia, etc.).
 3. €30m i reduserte utgifter hos Barça som selskap
  • Dette krever neskalering av en rekke av klubbens aktiviteter som ikke er knyttet direkte til idretten. Å legge ned Barça TV vil for eksempel kutte rundt €12m.
 4. €10m i reduserte lønninger til øvrig personell
  • Dette gjelder alt fra ledelsen i klubben, banemannskap, SoMe-ansatte, etc. Egentlig alle ansatte som ikke er idrettsudøvere.
 5. €70m i inntekter fra spillersalg eller nye sponsoravtaler
  • For spillersalg er det nettoinntekter som gjelder. Dette betyr at Raphinha, som ble signert på en 5-årskontrakt for rundt €60m vil måtte selges for minst €48m for å kompensere for den gjenstående nedskrivingen. Det er større potensial i å selge spillere som kom gratis eller billig (Christensen, Kessie, Garcia) eller spillere som er egenutviklet (Fati).
  • Når det gjelder nye sponsoravtaler er det snakk om at Barcelona er i samtaler med opptil flere som vil gå inn som sponsorer av klubben på betingelsen at Messi returnerer til klubben. Kanskje dette er en del av løsningen på problemet.

Fordelen med at denne planen går over flere år, og ikke bare er en plan for denne sommeren, er at man kan legge til grunn de potensielle inntektene et kjøp av Messi vil generere, i stedet for å bare se på utgiftene. Man kan også legge til grunn av spillere som Alba, Roberto og Busquets vil forlate klubben i løpet av den perioden, noe som vil redusere lønnstrykket på klubben.

Tror du Barcelona klarer å gjennomføre en slik plan? Tror dere La Liga godtar den? Hvem vil i så fall måtte selges? Si din mening i kommentarfeltet!