FC Barcelona har i en pressemelding gått til angrep på La Liga-president Javier Tebas, etter at den kontroversielle presidenten angivelig er knyttet til å fremlegge falske bevis i forbindelse med Negreira-saken.

Tidlig mandag 3. april meldte La Vanguardia, som for øvrig er Catalonias største avis, at Tebas hadde sendt inn falske beviser mot Barcelona til den spanske påtalemyndigheten. Tebas selv har gått hardt ut og avvist anklagene mot han. Kilder i Spania melder samtidig at La Liga har sendt en «burofax» til La Vanguardia, hvor de ber avisen om å forklare disse rapportene.

Barcelonas pressemelding lyder som følger:

Vi kjenner på en følelse av sinne, indignasjon og forferdelse i forbindelse med informasjonen som kom mandag fra La Vanguardia, hvor Javier Tebas angivelig skal ha sendt falske bevis til den spanske påtalemyndigheten. På grunn av dette krever vi at La Liga-presidenten går offentlig ut og forklarer seg selv, utover hans tweet på mandags morgen som ikke viser annet enn manglende kunnskap og truende holdning. FC Barcelona føler seg, som Joan Laporta tidligere har adressert, som et offer i en mediekampanje for hendelser som aldri har skjedd, nemlig at vi har betalt dommere.

Videre hevder klubben dette ikke er første gang at Tebas bruker media som et våpen for å ødelegge Barcelona, men at dette står i strid med hans vanlige tull da de aldri kunne se for seg at han skulle bruke falske bevis for å senke klubben.

Pressemeldingen avsluttes med at Barcelona mener at Tebas bør gå av som president for La Liga, men at de ikke ser for seg dette skje, da de føler seg trygge på at han kommer til å fortsette å gjøre det han kan for å ødelegge klubben, slik han har holdt på frem til nå.