Luis Enrique har vanskelige valg foran kampen mot Athletic Bilbao på lørdag.
Det er Mundo Deportivo som melder dette. For med unntak av skadede Masip og suspenderte Suárez har ‘Lucho’ hele førstelaget tilgjengelig. Det kan by på vanskelige valg.

Hvem blir førstekeeper?

Selv om Jordi Masip er skadet har Enrique de to kandidatene som er forventet å bli førstekeeper. Marc-André ter Stegen var det sportslige apparatets klare førstevalg da klubben trengte en ny keeper i sommer. Tyskeren hadde da vært linket til klubben i flere år, og mange regnet med at Barca her hadde funnet sin fremtidige førstekeeper.
Men da klubben ansatte Enrique som ny hovedtrener kom treneren med et sterkt ønske om å hente Claudio Bravo, om man skal tro MD. Selv om begge har fått sjansen i sesongoppkjøringen har ter Stegen vært skadet siden ligastart, og Bravo har tatt ansvar, og holdt nullen i begge kampene så langt — litt med hjelp av stolpene. På en annen side hadde Bravo en litt uheldig inngripen mot Napoli, som sitter friskt i minne for mange. Ter Stegen på sin side har ifølge ryktene vist hvor skapet skal stå på treninger. Med sesongen i full gang, og Champions League rundt hjørnet, kan lørdagens kamp gi en indikator på hvem som vil få hovedansvar mellom stengene på Camp Nou.

Hvem blir stopperparet

I en sommer med storeforandringer ble det klart at Piqué var en av de spillerne som ikke var til salgs for noen pris. En klar indikator på at han er den stopperen det forventes mest av. Med suspensjon i første kamp, mot Elche, ble Piqué erstattet av Mathieu og Mascherano, hvor Bartra kom inn for Rafinha da Mascherano ble utvist. Selv om unggutten gjorde en god kamp holdt det ikke til en plass blant de elleve fra start mot Villarreal helgen etter. Dersom ‘Lucho’ igjen velger å starte med Mathieu og Piqué vil dette være et klart tegn på hvem som vil få tillit når de viktige kampene skal spilles.

Får Xavi spille?

I de to første kampene i La Liga har Xavi blitt henvist til en plass på benken. Med Sergi Roberto, Rafinha og Rakitic på landslagsoppdrag kan en uthvilt Xavi være et godt alternativ. Iniesta er heller ikke på landslagssamling, men illusjonisten måtte ut med en smell på El Madrigal, og kan bli spart mot Athletic. Derfor vil det være veldig rart om Xavi ikke blir å se på Camp Nou til helgen. Spesielt når man ser tilbake på sommerens usikkerhet rundt kapteinen, hvor Enrique skal ha forsikret Xavi om at han vil ha en viktig rolle, selv om han vil starte mer sjeldent denne sesongen. Nå er tiden inne for å holde ord.

Hvem spiller på topp?

Samarbeidet Neymar/Messi er det alltid knyttet store forventninger til når begge spiller. Så langt har vi kun sett en halvtime av det samarbeidet ettersom Neymar har vært på vei tilbake fra skade. Nå er brasilianeren virkelig tilbake, og forhåpningene er igjen store blant oss supportere. Med Neymar tilbake kan det bli trangt om plassene for Munir og Sandro — ihvertfall for en av dem. Klubben har tross alt en løpsvillig kanarifugl som ønsker å vise Enrique hva han er god for, i tillegg til at Rafinha også kan ta en av de tre plassene på topp.
Med landslagspause og lang reisevei for mange kan kampen på lørdag bli brukt til å rotere litt på slitne ben før Champions League sparkes i gang neste uke. Men trolig vil kampen legge mange føringer for resten av sesongen.
Hva er den ideelle oppstillingen til Barca til lørdag? Kommenter under.