Xavi – «En 18 åring som spiller på dette nivået stopper aldri å imponere.»

Balde har hatt en kanonstart på denne sesongen. Den spanske unggutten fra La Masia, som er født i 2003, har satt overtatt venstreback-posisjonen foran rutinerte Jordi Alba og Marcos Alonso, og hurtigtoget har virkelig imponert. Han har startet fem ganger for førstelaget, og står med tre målgivende, hvorav to av dem kom mot Elche. Unggutten har fått 386 minutter så langt i ligaen.

Fysisk er han fantastisk og han kommer til å gi oss mye. Vi har tre venstrebacker på et ekstraordinært nivå, med Jordi og Marcos Alonso også.

Xavi Hernandez

Etter at Jordi Alba spilte første tellende kamp for sesongen mot Rayo Vallecano, har Balde startet siden hvis ser bort i fra mot Bayern der Marco Alonso ble kastet inn mot tyskerne. Med en gjennomsnittsrating på 7.11 har forsvaret til Barcelona ikke sett bedre ut på lenge. De har holdt nullen hele fem av seks seriekamper så langt, mens de totalt har sluppet inn fire mål på åtte kamper inkludert Champions League.

Forsvaret til Barcelona, som blir styrt av 23 år gamle Ronald Araujo, har fått en kjempedybde og et solid løft etter at spillere som Koundé, Eric Garcia, Marco Alonso, Hector Bellerin, Andreas Christiansen og Balde kom inn. Derimot har man sett mindre til de rutinerte forsvarsspillerne som Gerard Piqué og Jordi Alba. Til tider har vi også sett Frenkie De Jong sjonglere i midtforsvaret.

Hva er ditt inntrykk av Balde så langt, og hvor kan han eventuelt forbedre seg?

Følg oss også på Discord hvor vi fortløpende oppdaterer alt Barça-relatert og samtidig tilbyr livechat, videoinnhold og muligheter for Q & A med oss i redaksjonen: https://discord.io/blaugrana

Leave a Reply