Dersom Luis Enrique blir Barcas nye trener vil det medføre store forandringer.
Ihvertfall om man skal tro Marca.Den Madrid-baserte avisen lister i dag opp en rekke forandringer som vil komme dersom Enrique overtar for Tata Martino. Noen av forandringene vil dog komme uansett. Selv om Zubizarreta har lagt en plan for forandringer av klubben vil Enriques meninger spille en stor rolle. Enrique er kjent for å være en innovativ trener, på lik linje med det Guardiola er, og var da han kom til klubben, og Enriques ønsker vil derfor veie tungt i en rekke avgjørelser. Forandringene var noe av det Zubi og Enrique skal ha snakket om tidligere i uken.

Støtteapparat

Støtteapparatet er noe av det som vil bli prioritert først, skal man tro Marca. Naturlig nok da dette har mye å si for strukturen av klubben, og rundt førstelaget. Deretter skal overganger og førstelaget komponeres, og til sist vil man vurdere om noen B-lagspillere skal opp til førstelaget.
Tata Martino vil trolig ta med seg den delen av støtteapparatet han kom med. Dette vil gjelde Jorge Pautasso, Elvio Paolorosso Raul Markovich og Adrian Coria. I tillegg forventes det at noen det gjenværende støtteapparatet til Tito også vil forlate klubben, flere på utgående kontrakter. Jordi Roura, Aureli Altimira , Alex Garcia, Jordi og Jaume Torres Melero har alle kontrakt til 30. juni, og forventes av Marca å være ferdige etter det. Så gjenstår det å se hva som skjer med Joan Fransesc Ferrer, også kjent som Rubi, da han fremdeles har kontrakt med klubben. Også han ankom sammen med Tito.
Det forventes at det medisinske støtteapparatet forblir i klubben, sammen med de fysiske trenerne. Enrique forventes å ta med seg sine fire nærmeste medarbeidere: Juan Carlos Unzué, som har vært assistenttrener i Celta, Roberto Moreno, taktisk trener som har vært med siden tiden i Barca B, Rafael Pol, fysisk trener som har vært med i både Roma og Celta, og Joaquin Valdes, en god mental trener, som vil jobbe med laget på et daglig basis. Så blir det spennende å se om det blir plass til Carles Puyol, dersom han ønsker en rolle i støtteapparatet. Marca skriver ingen ting om situasjonen til dagens kaptein.

Flere spillere kan være på vei ut

Både som La Liga-trener, og med en historie både som spiller og B-lagstrener, virker det som at Enrique har god oversikt over Barcelona-troppen. Og treneren er klar på at de som ikke har mer å gi for klubben bør finne seg et annet sted å spille fotball. Tre spillere som uansett virker å være ferdige er Valdés, Puyol og Pinto. De to førstnevnte drar av eget ønske, mens Pinto ikke virker som er i planene til Zubizarreta.
Heller ikke Tello, Dos Santos, Song, Afellay eller Cuenca skal ha bevist at de har nivået inne. Enrique skal visstnok ikke ha full tillit til Dani Alves heller, men håper at et salg av backen kan tjene inn en god slump euro. En back som derimot kan bli er Montoya, som var en av Enriques mest betrodde spillere da han ledet B-laget.
Spillere som Pedro, Alexis, Fàbregas, Adriano og Mascherano er også spillere som kan forsvinne, dersom det rette budet kommer. For at disse skal dra må klubben først finne spillere som kan komme inn og forbedre laget, også må det komme bud fra klubber som kan betale det Barcelona ønsker. Det er derfor ikke usannsynlig at flere av disse spillerne blir værende.

De utagbare

Det er seks spillere Barcelona uansett ikke kommer til å selge i sommer, skal man tro Marca. Piqué, Alba, Busquets, Iniesta, Neymar og Messi skal være stammen av morgendagens Barcelona-lag. Også Sport har meldt dette tidligere. Alle de seks spillerne har høye utkjøsklausuler i kontraktene sine, så høye at mye skal til for å utløse de. Barcelona kommer ikke til å høre på bud under disse. Xavi skal også være ønsket videre, spesielt siden Valdés og Puyol — to store lederskikkelser, begge med kapteinsroller — forlater laget, noe som øker viktigheten av Xavis tilstedeværelse.

Keeper

En av de første tingene Enrique må ta stilling til er hvem som skal vokte buret, sammen med Ter Stegen, som etter all sannsynlighet erstatter Valdés. Ett av alternativene skal være Jordi Masip, som nøt stor tiltro under Enrique på B-laget. I tillegg til Masip spilte også Oier og Miño under Enrique.
Et annet alternativ er å hente inn en en ny keeper. Flere i styret skal ønske seg Courtois, skjønt dette passer ikke overens med Zubi sine planer. Marca nevner ikke hvorfor, men en overgang fra Chelsea vil være veldig dyr. I tillegg er både Ter Stegen og Courtois naturlige førstekeepere, så det mest naturlige er å hente inn en backup-keeper. Her har Reina vært nevnt tidligere, skjønt det har vært stille rundt Liverpool-keeperen i det siste. Sport melder at han først vil snakke med Liverpool, etter endt sesong, før han bestemmer seg for noe mer. En permanent overgang til Napoli kan også friste for spanjolen.

To nye stoppere for å styrke et svakt forsvar

Videre skriver Marca, som mange andre har vært inne på før, at det vil bli hentet inn to nye stoppere. Enrique føler trolig at Mascherano har kommet med sine siste bidrag, men Marca peker på at hans profesjonelle og dedikerte innstilling kan være faktorer til at han får bli.
David Luiz nevnes som favoritt til å komme inn. Zubizarreta mener at brasilianeren vil gli rett inn i laget, og spillestilen, men vil trolig koste så mye som 35 millioner euro. Et annet alternativ er Athletics Laporte. Skjønt baskerne er kjent for å være harde i forhandlingene, og selger sjeldent under utkjøpsklausul.

Zubizarreta foreslår Cuardado

Som vi tidligere har nevnt skal Barcelona være enig med Cuardado om de personlige betingelsene, og er favoritt til å erstatte Dani Alves. Colombianeren har flere av de kvalitetene klubben ser etter, med gode offensive bidrag, stor løpskapasitet. Fiorentina vil nok på sin side gjøre alt de kan for å beholde spilleren. I tillegg ønsker ikke Zubi å selge Alves med mindre de får markedspris for brasilianeren.

Rafinha inn, Bojan usikker

Når det gjelder spillere på lån skal Enrique ønske å bruke Rafinha, og et nytt utlån er uaktuelt. Rafinha har vært en viktig brikke i Celta Vigo i år. Når det gjelder Bojan føler ikke klubben at hans utlån til Ajax har vært godt nok til en plass på laget, og trolig har han spilt sin siste kamp for Barcelona. I tillegg har klubben en Deulofeu som har gjort sine saker bra i Everton, og som selv skal ønske å kjempe om en plass på A-laget.
Vil Revolusjon: Enrique bringe den suksessen alle drømmer om? Og har du tro på laget, eller ønsker du å se andre spillere bli hentet inn?