Seks poeng, syv mål for og kun ett mål imot er status på sesongens bortebane-regnskap etter møtene med Real Sociedad og Sevilla. Og under Xavis ledelse er Barcelona stadig ubeseiret på bortebane i ligaen, uavhengig av sesong (bank i bordet!).

Tøffe bortekamper på kamp-kalenderen, som mot nettopp Real Sociedad eller Sevilla, har i mange foregående sesonger enkelt kunnet skremme til og med den mest optimistiske Barça-tilhenger. Selv om Barcelona riktignok har sikret noen gode resultater borte mot akkurat disse to lagene i senere tid, har vriene bortekamper ofte vært lagets akilleshæl i kampen om ligatittelen. Men under Xavis ledelse ser dette foreløpig ut til å ha endret seg.

Tallenes tale

Gårsdagens kamp mot Sevilla var Barças 30. ligakamp med Xavi som manager. Resultatet er tjue seire, seks uavgjorte og fire tap, noe som må anses som sterkt – alt tatt i betraktning. Som den observante leser muligens utleder fra alt det foran nevnte, skjedde alle fire tapene på Camp Nou! Seksten bortekamper under Xavis ledelse har resultert i elleve seire og fem uavgjorte. Hva dette skyldes, er naturligvis svært vanskelig – om ikke umulig – å sette fingeren på, men det er uansett noe som er verdt å merke seg.

Dersom Xavis Barça fortsetter den gode bortebane-tendensen, mangler bare Camp Nous status som et ordentlig fort!

Følg oss også på Discord hvor vi fortløpende oppdaterer alt Barça-relatert og samtidig tilbyr livechat, videoinnhold og muligheter for Q & A med oss i redaksjonen: https://discord.io/blaugrana