Xavi er allerede godt i gang med opprydningen i klubbens medisinske apparat.

Ifølge Mundo Deportivo har intet mindre enn 20 Barça-spillere denne sesongen blitt skadet til sammen 28 ganger (!). Blant hele troppen er det kun syv spillere – hvorav to enda ikke har spilt en eneste kamp (Umtiti og Iñaki Peña) – som enda ikke har blitt skadet i inneværende sesong.

Klubbens ledelse sammen med Xavi sett seg lei av klubbens medisinske apparat, som de etter sigende mener har delvis skyld i de omfattende skadeproblemene. Fra før av er Juanjo Brau (sjef for lagets fysioterapi) og Albert Roca (sjef for lagets fysiske forberedelser) blitt fortalt at de ikke vil være en del av Xavis apparat.

Ifølge ESPN-journalist Moisés Llorens skal nå også klubbens medisinske sjef, Ramon Canal, være på vei ut dørene på Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Ønsker å hente hjem Ricard Pruna

Nesten samtidig som da det ble klart at Barcelona ønsket å ansette Xavi som manager, begynte ryktene å gå om Ricard Pruna, klubbens mangeårige medisinske sjef. Pruna forlot i fjor Barcelona til fordel for Sharjah FC i De forente arabiske emirater, men Xavi skal ønske å hente ham tilbake som medisinsk sjef i klubben. Det er usikkert hvorvidt han er tilgjengelig før hans kontrakt med sin nåværende klubbe går ut sommeren 2022.

Pruna har flere ganger blitt avbildet sammen med Xavi i lystige lag – blant annet etter Champions League-seieren i 2015 – og skal etter alt å dømme ha et svært godt forhold til den nyansatte treneren.