FC Barcelona spiller sesongens andre kamp, og årets første bortekamp, mot Villarreal på Estadio El Madrigal kl 19.00 norsk tid.
Barcelona mangler spillere som Luis Suarez og trolig Neymar (suspensjon og skade), men laget har Lionel Messi. Barcelonas tidligere bortemøter med Villarreal har historisk sett vært både underholdende og spennende kamper.

Mannen som senket «den gule ubåten»

Siden 2010 har ingen motstandere scoret flere mål på Estadio El Madrigal enn vår kjære Messi. I den forbindelse serverer vi litt lystig faktalesning om Messis møter med de gulkledde, eller snarere Villarreals møter med Messi.
1. mai 2010 (to mål) gjester Barcelona flotte Madrigal, med Messi i lagoppstillingen, sammen med Bojan og Pedro på topp. Det tar 18 minutter før Leo smeller inn 1-0 med venstrebenet, før han mot tampen av kampen fastsetter sluttresultatet til 4-1 med samme fot.
13. november 2010 (to mål) er en ny sesong i gang og Villarreal gjester mektige Camp Nou med slakten fra mai friskt i minne. Etter David Villas tidlige 1-0 scoring og Nilmars utligning, avgjør Messi kampen i andre omgang med to raske scoringer, en med høyre og en med venstre fot.
2. april 2011 spilles bortekampen uten Messi, som står over grunnet skade. Kampen vinner Barcelona 1-0 etter scoring av Piqué.
29. august 2011 (to mål) tenker nok ledelsen og spillerne i Villarreal at nå må Barcelona-dominansen stoppes, og reiser til Camp Nou med fornyet entusiasme. De reiser hjem med 5-0 i sekken og to nye Messi-mål, en med hver fot, i tillegg til en frekk assist. Øvrige mål scoret av Thiago, Cesc og Alexis, så vi får neppe se en reprise av nettopp den «scoresheet’en».
28. januar 2012 (null mål) er datoen. Hold dere fast. Barcelona og Messi går av Madrigal uten scoring, og kampen ender 0-0 etter et jevnt og hardt oppgjør. Og siden Villarreal, trolig som følge av ydmykelsene, bestemte seg for å ta et hvileår i Segunda División, ble det lenge før neste Messi-mål mot de gulkledde.
14. desember 2013 møtes igjen de to lagene på Camp Nou, dessverre uten en skadet Messi. Derimot er Neymar så absolutt i slaget og smeller inn to mål i 2-1 seieren.
27. april 2014 (ett mål) var siste gang Barcelona gjestet Estadio El Madrigal, og de som husker denne kampen vil erindre en høyst merkelig kamp. Av alle Barcelonaspillerne utpå banen var det Messi som scoret, kun ett mål, men det holdt til at Barcelona vant kampen 3-2(!) ettersom Villarreal var i det gavmilde hjørnet og serverte to nydelige selvmål, eller «autogol» som spanjolene sier.