Klubbdirektør Ferran Reverter avkrefter ryktene om et mulig salg av klubben, og beroliger med det alle supporterne.

Den siste uken har det svirret enkelte rykter – riktignok fra mindre troverdige kilder – om at et salg av klubben til en privat eier kunne være på trappene. Ifølge ryktene skulle styret nå ha innsett at det ikke var noen annen måte å redde klubben fra konkurs enn å gå vekk fra medlemskaps-modellen.

I så fall ville klubben med det rive en av sine grunnpilarer: at klubben skal eies og styres av dens medlemmer. Paradoksalt nok ville et slikt klubbvedtak eventuelt forutsette at planene ble godkjent av et tilstrekkelig antall medlemmer. Men heldigvis virker det som ryktene forblir nettopp rykter.

På en pressekonferanse tidligere i dag uttalte nemlig klubbdirektøren at et slikt salg aldri har vært aktuelt. I tillegg uttrykte han seg positivt om klubbens fremtid:

– Dette styret har en plan, en plan som investorer har investert i og som også har fått oss ut av de verste gjeldsproblemene. Planen er derfor svært troverdig, og dens mål er at FC Barcelona skal fortsette å være den beste klubben.

Reverter utdypet også klubbens ambisjoner:

– Gjenreisingen av Barça må gjøres på en bærekraftig måte. Og nettopp bærekraft-begrepet er svært viktig, fordi vi først må sikre at klubben aldri havner i en slik økonomisk posisjon igjen. Vi må ha et bærekraftig lønnssystem, og tro på La Masia-modellen. Barça vil igjen ha verdens beste spillere – og vi snakker ikke om fem eller ti år. Verdens beste spillere skal snart spille her igjen.

Bekreftet stygge regnskapstall

På den samme pressekonferansen la klubbdirektøren også frem klubbens regnskapstall for forrige sesong (2020/2021). Og som ventet var ikke tallene akkurat pene.

Inntektene var på 631 millioner euro, noe som var en nedgang på 224 millioner euro fra sesongen før, tilsvarende en nedgang på 26 prosent. Klubben hadde budsjetert for 828 millioner euro i inntekter. Den inntektsposten med størt nedgang var Camp Nou (billett- og draktsalg etc.), som med en samlet inntekt på 25 millioner euro gikk ned 84 prosent sammenlignet med sesongen før.

Samtidig var utgiftene på rekordhøye 1 136 millioner euro, tilsvarende en økning på 19 prosent fra sesongen før. Sesongresultatet endte dermed på blodrøde 481 millioner i minus etter skatt.

Leave a Reply