Den unge angrepsspilleren er ikke redd for høye mål denne sesongen.

Markert retur

Fati returnerte i stor stil når han ble byttet inn forrige kamp mot Levante. Han klarte nemlig å score i sin første kamp på ti måneder til stor jubel og glede fra fansen og lagkameratene. Med dette klarte Barcelona også å snu trenden med dårlige resultater, da seieren var den første på de siste fire kampene. Om mål for sesongen har hovedpersonen følgende å si:

— Vi er Barcelona. Vi satser på La Liga, Champions League og alle turneringene vi er med i. Alle klubbene som er med vil vinne, men vi er Barça og vi er klare for å kjempe.

Det ble tidligere i sesongen kjent at Ansu Fati ble spilleren som skulle overta draktnummer 10 etter Lionel Messi. Det ble sett på som en umulig oppgave og det var også snakk om at klubben ikke ville dele ut drakten denne sesongen. Det snudde dog når det unge talentet fikk æren.

Ny æra

— Jeg er stolt over å kunne bære drakten etter Leo. Jeg vil takke klubben og alle kapteinene som har gitt meg muligheten til å bruke den. Jeg føler ikke et press, men stor takknemlighet.

Alfred Schreuder var mannen som hadde kontroll på laget etter at Koeman fikk det røde kortet og han har uttalt seg positivt om responsen Fati fikk:

— Reaksjonene fra tribunene er selvforklarende. Alle vet at han er en spiller som skaper sjanser ut ifra ingenting. Vi visste at han kunne spille i femten minutter og dette er det første steget tilbake til full kampform.