LaLiga fikk forrige uke avslag fra det spanske fotballforbundet (RFEF) på forespørselen om å utsette helgens kamp mellom Sevilla og Barcelona. Men fortsatt virker alt å være et salig rot.
Begge lag har spillere som for øyeblikket befinner seg i Sør-Amerika for å representere sine respektive landslag i VM-kvalifiseringen. Men etter en sen beslutning fra FIFA om å forlenge den nåværende landslagspausens varighet med to dager i Sør-Amerika, vil spillerne i utgangspunktet ikke ankomme Spania før tett opp mot kampen, noe som har skapt logistiske problemer.

Stevnet FIFA uten hell

LaLiga gikk drastisk til verks og stevnet like godt FIFA for Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) som følge av FIFAs kontroversielle beslutning. Ligaen skal etter sigende ha ønsket en kjennelse fra CAS for å få spillere fra ligaens klubber tidligere fristilt fra sine respektive landslag, slik at de kunne rekke helgens ligarunde. Javier Tebas og co. fikk imidlertid ikke medhold for sitt krav i CAS, noe som tvang dem til å søke RFEF om utsettelse av blant annet Sevilla–Barcelona.

Ingen løsning i sikte

For noen dager siden ble det klart at RFEF avslo LaLigas forespørsel om utsettelse, men ligaen ser ikke ut til å ga gitt helt opp enda. LaLiga mener nemlig at beslutningen fra presidenten i RFEFs konkurransekomité om ikke å tillate utsettelse av kampene, strider med loven. Det kan dermed virke som LaLiga vil ta ytterlige rettslige skritt i et forsøk på å vinne frem i saken.
NB! For å gjøre situasjonen enda mer forvirrende står kampen like godt oppført som utsatt på klubbens nettsider.