Forsvarsspilleren har fått en permanent plass i troppen for første gang.

Nummer 22

Óscar Mingueza overtar draktnummer 22 denne sesongen etter at Ansu Fati hadde drakten forrige sesong og Emerson Royal brukte den i starten av denne sesongen. Det er et kjent nummer for Barcelona fans da spillere som Arturo Vidal, Dani Alves, Éric Abidal og Javier Saviola tidligere har ikledd seg nummer 22. Spilleren forteller selv hvor mye det betyr og hva de umiddelbare planene er:

— Jeg er veldig glad for at jeg endelig kan realisere en guttedrøm jeg har hatt lenge; jeg har et førstelagsnummer. Jeg skal jobbe hardt og gi alt jeg kan for laget slik at vi kan vinne det som kan vinnes.

Blir godt med fans på kamp

Det blir mulig med tilskuere igjen denne sesongen noe som spillerne setter pris på. Det blir riktignok ikke fulle tribuner med det første da myndighetene i Katalonia ikke tillater mer enn 35% kapasitet på åpne arrangementer. Dette til motsetning til reglene om 40% til 60% for resten av Spania på lignende arrangementer. Barcelona skal møte Bayern på Camp Nou den 14. september allerede og det blir en vanskelig test for Koeman og spillerne.

— Støtten til tilskuerne gjør en stor forskjell og jeg er overbevist om at de kommer til å hjelpe oss til en god sesong.

Mingueza fikk hele 39 kamper for Barcelona under Ronald Koeman forrige sesong. 27 av de i ligaen, 5 i Copa del Rey, 2 i Supercup og 5 i Champions League. Den unge midtstopperen har gjort en god jobb og hans belønning blir nå en fast plass på førstelaget. Han var tidligere egentlig en Barcelona B-spiller. Internasjonalt fikk spanjolen også sin første kamp for landslaget, og var med i troppen som tok sølv i OL i Tokyo.