Både kontraktsforhandlinger og velfortjent hvile er i vente for unggutten som etter sommerens EM var på hele Fotball-Europas lepper.
I løpet av det siste året har midtbanespilleren spilt hele 75 kamper, de aller fleste av dem fra start. Etter å ha spilt nærmest alle minutter for Spania både i EM og OL i sommer, troppet Pedri opp på Barcelona-trening i august uten å ha hatt ferie.
På sosiale medier har supportere moret seg med diverse redigerte bilder som indikerer at unggutten har aldret mer enn ett år i løpet av de siste tolv månedene. Pedri spilte likevel fra start mot Real Sociedad i sesongens første seriekamp. Han spilte på ingen måte en dårlig kamp, men det var ikke vanskelig å se at han manglet overskudd.
På fredagens pressekonferanse i forkant av morgendagens kamp mot Athletic Bilbao bekreftet Ronald Koeman at Pedri etter planen skal gis hvile de kommende ukene.
Pedri er del av helgens tropp, men planen er deretter å la ham hvile mot Getafe og stå over Spanias landslagssamling i starten av september. Ifølge Koeman har klubben snakket det spanske fotballforbundet om temaet. Dermed ser det ut til at midtbanemaestroen får noen ukers velfortjent hvile etter helgens kamp i Baskerland.

Kontraktsforhandlinger i vente

Pedris nåværende kontrakt løper til sommeren 2022, med opsjon på to års forlengelse fra klubbens side. Barcelona er likevel fullt klar over hvilken progresjon Tenerife-gutten har hatt, og ønsker derfor å forbedre kontrakten allerede nå.
Ifølge Sport skal det være snakk om en kontrakt frem til 2026, som naturligvis vil øke spillerens lønn og utkjøpsklausul betraktelig. Spilleren selv skal etter sigende ikke ønske å fortsette karrieren noe annet sted enn i Barcelona.