Ifølge avisen skal klubben ha gitt stopperen en ukes frist til å godta et av tilbudene han har fra andre klubber.
Franskmannen var ikke i troppen som møtte Real Sociedad i første ligarunde. Da Umtiti spilte mot Juventus i Trofeu Joan Gamper tidligere i august, havnet han i fokus av feile årsaker. Stopperen ble nemlig tydelig buet på av publikum på Estadi Johan Cruyff, og han gikk derfor rett i garderoben etter kampen, uten å være med på trofé-feiringen med resten av laget. Nå ser det ut til at dette kan ha vært hans siste kamp i Barça-trøyen.
Umtitis skadehistorikk og betydelige lønnsslipp har gjort ham til et logisk salgsobjekt for Barcelona denne sommeren. Samtidig gjør disse momentene ham til et tilsvarende ulogisk kjøpsobjekt for andre klubber. Likevel skal klubben – ifølge Sport – ha mottatt bud på spilleren, blant annet fra Ligue 1-klubber.
Etter sigende skal Barcelona være klar til å akseptere ett eller flere av budene som har kommet, men Umtiti skal være motvillig. Sport hevder at klubben derfor har gitt 27-åringen en ukes frist til å akseptere et av tilbudene som for øyeblikket ligger på bordet.
Hvis Umtiti ikke godtar et av tilbudene, vurderer klubben å ensidig terminere kontrakten, selv om dette medfører en risiko for søksmål fra spillerens side. Tidligere i sommer valgte Barcelona å ensidig terminere kontrakten til Matheus Fernandes, noe som naturligvis ikke begeistret brasilianeren.