La Liga sin avtale med CVC ble i dag stemt gjennom med mer enn to tredeler for avtalen.
Avtalen om at CVC skulle kjøpe 10 prosent av La Liga sine rettigheter for 28 milliarder kroner ble i dag stemt på av spanske klubber. Pengene skulle gå til å hjelpe klubbene i seriesystemet i Spania ut av pandemien.
Problemet er bare det at om CVC kjøper 10 prosent, så vil selskapet også få en del av inntektene fremover. Så selv om det ville løst en del i nærmeste fremtid, er det ikke en god løsning i det lange løp.
Dessverre for spansk fotball er det mange klubber som sliter, Barcelona inkludert, og dermed mange som ønsker seg denne avtalen som en redning ut av coronakrisen.
Barcelona, Real Madrid, Athletic Club og Real Oviedo skal ha stemt nei til avtalen, mens 38 andre klubber stemte ja. Før avstemningen skal La Liga ha endret på tilbudet slik at klubbene som stemmer nei vil beholde sin avtale i forhold til prosent av inntektene, som TV-avtalen, for eksempel. Mens de klubbene som stemte ja vil motta en relativt stor sum penger nå, men miste en liten prosent av helhetspakka i flere år fremover da CVC skal ha en del. (Det er snakk om 50 år)
Dette var ikke det endelige svaret, og klubbene kan fortsatt bytte til «ja» om de skulle ombestemme seg.

Søksmål

Real Madrid og president Florentino Pérez kom ut med en pressemelding på tirsdag der de skrev at styret i klubben hadde enstemmig bestemt seg for å saksøke La Liga-president Javier Tebas og CVC for avtalen.
Det er forventet at også Barcelona vil foreta seg noe, og ryktene er at Barcelona vil gå til søksmål de også. Dette har Barcelona tidligere sagt om avtalen:
«Vi tenker at avtalen som er offentliggjort ikke er tilstrekkelig diskutert med klubbene (som eier rettighetene til TV-avtalen), og at størrelsen på summene ikke samsvarer med lengden på avtalen».