Lionel Messi stilte opp til pressekonferanse i dag for å si farvel til Barcelona – klubben som har vært hans hjem i 21 år.
– Jeg kan ikke tenke på noe å si. Det er vanskelig etter så mange år. Jeg har vært her hele livet. Jeg er ikke klar for dette. Forrige sesong visste jeg hva jeg ville si, men i år vet jeg ikke. Familien og jeg var sikre på at vi skulle bli værende i Barcelona, sa en gråtkvalt Messi.
Det var flere våte øyne i salen og Barca TV sin oversetter slet tydelig med å holde stemmen ren og klar. Messi fortsatte å fortelle at han er takknemlig for tiden i klubben.
– Tiden vi har hatt her har vært fantastisk. I dag må jeg si farvel til alt dette. Jeg har vært her siden jeg var 13 år. Etter 21 år drar jeg med min kone, mine tre katalanske barn. Jeg lovte barna mine at vi vil komme tilbake etter noen år. Jeg er takknemlig for alle lagkamerater og alle som har vært ved min side her. Så mange fantastiske ting har skjedd. Alt har gjort meg til den personen jeg er i dag. Jeg har gitt alt for denne klubben, for denne drakta. Jeg så aldri for meg å si farvel til alle her.
– Det har vært vanskelig å spille uten tilskuerne i over et år. Hvis jeg hadde sett for meg slutten skulle det vært foran et fullsatt Camp Nou i nærheten av fansen, men dessverre ble det slik.
Alt Messi håper er at fansen gjenkjenner at han ga alt for klubben så lenge det varte.
– Jeg håper fansen gjenkjenner kjærligheten min for klubben og for fansen, og håper at jeg kan komme tilbake en dag å ha noe med klubben å gjøre. Jeg klarer ikke si noe mer. Jeg klarer ikke få frem ordene.
Etter at Messi hadde fått sagt sine ord åpnet klubben for spørsmål fra den oppmøte pressen. Dette var spørsmålene og Messi sine svar:
Hva har vært ditt beste øyeblikk for klubben?

– Vanskelig å velge kun ett. Da jeg hadde min debut var en drøm som gikk i oppfyllelse.

Hva er din versjon av dette?

– Helt til siste minutt trodde vi at det var i orden. Det er ikke noe annet å si.

Hvordan har følelsene vært de siste dagene?

– Jeg har ennå ikke forstått at dette skjer. Nå må jeg forandre livet mitt, noe som blir vanskelig, spesielt for familien min. Men jeg vet at det vil gå fint med oss, og det er det viktigste.

PSG har virket å være din neste destinasjon. Kan du si noe om hvor du vil spille neste sesong?

– PSG er et alternativ. Da pressemeldingen gikk ut fikk jeg mange telefoner, og det er flere klubber som er interessert.

Hva vil du etterlate deg i Barcelona?

– Jeg har oppført meg med ydmykhet og respekt, og skjønt hvordan man skal opptre med drakten på. Det håper jeg folk vil huske i tillegg til spillet på banen. Mange gode minner.

Er dette det vanskeligste du har opplevd i din karriere?

– Ja. Jeg har mange tøffe øyeblikk og tap, men at jeg ikke kommer tilbake til denne klubben er et av de tøffeste øyeblikkene i min karriere.

Føler du fortsatt det samme om Bartomeu som du sa i fjor?

– Jeg er veldig lei meg for jeg ville ikke dra fra klubben. Jeg har alltid vært ærlig og i fjor ville jeg dra. Det ville jeg ikke i år.

Hva tror du Barcelona vil være uten Messi?

– Barca er en av de beste klubbene i verden. Spillere kommer og går, og som Laporta sa; klubben er det viktigste. Folk vil bli vant til Barca uten Messi, selv om det kan være rart i starten.

Vil du være åpen for å komme tilbake til Camp Nou i fremtiden for å få et skikkelig farvel med fansen?

– Ja, men det vil ikke være det samme. Slutten er nå, men ja.

Tror du fansen ble gitt et falskt håp?

– Nei, vi trodde alle at jeg skulle fortsette. Vi hadde alt klart, det var ingen problemer. Vi har vært ærlige om situasjonen hele veien. Dette var ikke noe vi planla og jeg har ikke prøvd å lure noen.

Hva vil du si til Tebas (La Ligas president)?

– Jeg vet ikke. Alt jeg vet er at på grunn av La Liga, så kunne ikke klubben gi meg noen tilbud. Jeg har ikke noe å si til Tebas, jeg har ingen problem med ham.

Hva følte du da du fikk nyheten?

– Det var vanskelig å forstå. Blodet mitt frøs. Det kommer til å være vanskelig, men vi må videre. Familien min er ok og jeg får fortsette å spille fotball.

Xavi og Iniesta ville ikke møte Barca, men du går til en konkurrent. Hvordan vil du føle det om du må spille mot Barca?

– Jeg vil konkurrere og det tror jeg alle skjønner. Jeg vil vinne og jeg kommer til å kjempe for å vinne uansett.

Hva betydde bildet sammen med PSG-spillerne fra ferien?

– Det var tilfeldig. Vi møttes i Ibiza en dag, og vi er alle venner. Vi tok et bilde og la det ut. De andre sa, kom til Paris, men det var bare tull mellom venner.

Du sa du vil fortsette å konkurrere, hva har du fortsatt foran deg i din karriere?

– Det kommer an på min fysiske form. Heldigvis har jeg ikke hatt noen alvorlige skader. Vi får se. Jeg vil fortsette å konkurrere så lenge jeg kan.

Overgangvinduet er ikke ferdig ennå. Hvorfor er det ikke mulig å prøve helt til slutt her i Barca?

– Som presidenten forklarte. Klubben har en stor gjeld og det er ikke mulig. Det hadde blitt verre om vi fortsatte å dra det ut. Jeg må også fokusere på min fremtid.

Disse 21 årene i Barca har vært en stor kjærlighetshistorie. Har du tenkt på å kjempe for å bli uansett hva det kostet?

– Jeg har prøvd alt. Vi gjorde alt vi kunne. Det er ikke mulig.

Rekordene dine vil bli vanskelige å slå, hva tenker du fremover nå?

– Jeg ville ønsket å vinne et CL-trofé til, og jeg tror vi kunne ha vunnet et til, men jeg har oppnådd det jeg ønsket. Jeg slutter min karriere her i Barca med å ha vunnet det jeg ville. Jeg er som Dani Alves, som alltid vil vinne flere trofeer. Han leder fortsatt.

Var det mulig å minske kontrakten mer?

– Jeg tilbød å kutte konktrakten med 50 prosent, og klubben kom aldri tilbake med noe mer. Vi gjorde det vi kunne.

Føler du deg lurt av noen?

– Nei. Alle har prøvd det de kunne, det var bare ikke mulig. Jeg vil ikke si noe stygt om noen. Problemet er når man ikke snakker, så sier andre ting om deg som ikke er sant. Jeg var ærlig med alle og jeg har brydd meg om å fortelle sannheten til alle som bryr seg.