LaLiga har inngått en avtale med investeringsselskapet CVC Capital Partners, som innebærer en pengeinnsprøytning i ligaen på om lag 2,7 milliarder euro (!). Det fremgår av en pressemelding.
Avtalen skal hjelpe klubbene på beina igjen etter det som har vært en katastrofal økonomisk periode for ligaen. Fraværet av billettinntekter siden pandemiens utbrudd er én av årsakene til problemene som mange av ligaens klubber strever med.
Ikke alle detaljene rundt avtalen er kjent, men ifølge Marca innebærer den ikke noen form for salg av rettigheter – hverken i ligaen eller i klubbene. Madrid-avisen hevder at CVC sprøyter inn penger i ligaen på egen risiko, og at firmaet ikke har noen formelle garantier som sikrer at de får pengene tilbake.
Hvilken sum hver enkelt klubb mottar gjennom avtalen, vil antageligvis avgjøres av de samme faktorene som avgjør fordelingen av LaLigas TV-rettigheter. Følgelig vil Barcelona og Real Madrid til sammen motta omtrent 20 prosent av summen på 2,7 milliarder euro, tilsvarende om lag 270 millioner euro hver. Klubbene kan bruke inntil 15 prosent av summen på spillerkjøp, mens resten må brukes på oppgraderinger av stadion eller treningsanlegg.

Hjelper Laportas hodepine

Pengeinnsprøytningen kommer utvilsomt i grevens tid for Barcelonas del. Som kjent har klubben enda ikke registrert flere av sommerens nysigneringer grunnet problemer med ligaens lønnstak, og den formelle kontraktsforlengelsen med Messi utestår fortsatt – og sesongen sparkes i gang om under to uker. Etter alt å dømme vil pengeinnsprøytningen løse disse problemene, som rapportert av blant annet Fernando Polo i Mundo Deportivo. I tillegg gir den Laporta og co. omtrent 40 millioner euro til å bruke på spillerkjøp (15 prosent av summen på 270 millioner euro).
Hva tenker du om nyhetene om avtalen?