I en pressemelding onsdag ettermiddag beklager Barcelona oppførselen til Antoine Griezmann og Ousmane Dembélé.
Hendelsen fant sted sommeren 2019 i Japan hvor Barcelona hadde oppkjøring til den nye sesongen. I en lekket video ser man de to spillerne vise manglende/lite respekt mot flere av de japanske ansatte på hotellet de bodde på. Undertegnede har selv sett videoen.

Offisiell uttalelse

– Barcelona beklager dypt misnøyen blant japanske og asiatiske fans og partnere i klubben vår forårsaket av en video som dukket opp for noen dager siden på sosiale medier der to førstelagsspillere (Ousmane Dembélé og Antoine Griezmann) som viste manglende respekt mot flere av de hotellansatte.
– Denne holdningen sammenfaller på ingen måte med verdiene som FC Barcelona representerer og forsvarer.
– Verdiene til klubben og dens partnere bør være noe FC Barcelona beskytter, og denne troen er til stede på alle nivåer i organisasjonen, fra styret og ledere til spillerne i klubbenes forskjellige sportslige lag.
– Klubben er forpliktet til å forbedre utdannelsen sin i spørsmål om rase, diskriminering og mangfold. Hos FC Barcelona finnes det ikke noe sted for rasisme eller diskriminering.
– FC Barcelona ønsker å beklage offentlig klubbens fans og partnere som føler seg misfornøyde med denne hendelsen fra sommeren 2019, en tid da klubbens ansvar falt for et styremedlem og et ledergruppe før dagens. Styret som i dag leder klubben er forpliktet til å sørge for at episoder av denne art ikke gjentar seg.
– Spillerne har allerede angret og beklaget til japanske fans og partnere, noe klubben verdsetter. Likevel forbeholder FC Barcelona seg retten til å ta de interne tiltakene de anser som hensiktsmessige.