Ansu Fati har i godt over 200 dager vært ute av spill med en kneskade. Men nå kan 18-åringen endelig nærme seg full friskmelding, skal man tro katalanske medier.
Det var under fjorårets hjemmekamp mot Real Betis i november at Fati pådro seg en stygg skade i det venstre kneet, nærmere bestemt i menisken. Angriperen hadde frem til da storspilt i sesongstarten. Med fem mål og fire målgivende pasninger på ti kamper (syv ligakamper og tre Champions League-kamper) hadde Fati nesten overgått sine personlige nummere fra den foregående sesongen – og det på under en tredjedel av kampene.
Det var ingen tvil om at Fati, som knapt var blitt tør bak ørene, var blitt en nøkkelspiller i Ronald Koemans system. Men ikke lenge etter Betis-kampen ble det klart at Barça måtte klare seg uten Fati resten av sesongen.

Flere tilbakeslag

Veien tilbake for Fati har vært langt fra enkel. Siden skaden i november i fjor har angriperen flere ganger måttet returnere til operasjonsbordet. Skulle Fati virkelig føye seg inn i rekken av unge spillere som grunnet kneskader aldri nådde potensialet sitt? I perioder var det muligens god grunn til å frykte nettopp dette.
Selv etter flere operasjoner med den kjente kirurgen Ramón Cugat vedvarte problemene for stjerneskuddet. Fati ble etter dette operert av den portugisiske kirurgen Jose Carlos Noronha i mai måned. Operasjon var etter alle solemerker vellykket, og hvis alt gikk etter planen kunne angripen muligens være aktuell for lagets sesongoppkjøring i sommer.

Endelig lys i enden av tunnelen?

De siste dagene har vært positive signaler rundt Fatis skadesituasjon. Flere journalister meldte at Fati har fått det grønne lyset fra klubbens medisinske apparat, slik at han sannsynligvis kan delta i Barcelonas sesongoppkjøring som starter 12. juli. Skal man tro rapportene, vil unggutten starte oppkjøringen alene, før han gradvis vil bli del av fellestreningene.
Vi krysser fingrene for at vi snart får se Fati i aksjon igjen!