Den franske midtstopperen Jean-Clair Todibo er klar for OGC Nice. Det bekrefter FC Barcelona i sine kanaler.
OGC Nice betaler 8,5 millioner euro + variabler for 21-åringen, og trigger dermed den valgfrie utkjøpsklausulen de sikret seg da de leide ham inn for snart fem måneder siden. Med andre ord forlater Todibo Barcelona permanent.
Vil huskes for kampen mot Inter
Todibo ble signert av Barcelona 8. januar 2019, en overgang som etter planen skulle gjennomføres ved utgangen av kontrakten den påfølgende sommeren. Ettersom Todibo ble skjøvet ut i kulden av sin daværende klubb Toulouse, valgte Barcelona å heller betale et mellomlegg for å sikre seg spilleren på «Deadline Day» 31. januar.
Under Ernesto Valverde fikk Todibo sin Barcelona-debut mot Huesca i april 2019. Han spilte ytterligere én kamp den sesongen. Først og fremst dreide dette seg om at Barcelona kjempet om titler på alle fronter, og at laget hadde behov for rotasjon. Den påfølgende sesongen var Todibo tiltenkt rollen som fjerdevalg på stopperplass. Høsten 2019 spilte Todibo tre kamper, inkludert en imponerende prestasjon i Champions League mot Inter på San Siro.
Enkelte supportere lot seg overraske da han ble leid ut til Schalke i januar 2020, ikke minst på bakgrunn av kampen han leverte mot Inter. At han ble kåret til Schalkes beste spiller i mars måned, bidro ytterligere til at noen culés klødde seg i hodet.
Siden utlånet i Schalke har Todibo vært utlånt til SL Benfica, og nå sist OGC Nice, med vekslende hell.
Kampen mot Inter ble Todibos siste i Blaugrana-fargene. 21-åringen stopper altså på fem kamper for Barcelona.
Flere nært forestående avganger i vente
Salget av Todibo reflekterer klubbens visjoner om å få inn frisk kapital og kvitte seg med unødvendige lønnsposter, for å bygge opp et nytt lag og samtidig rydde opp i økonomien. Allerede er det klart at Juan Miranda forlater Barcelona vederlagsfritt til fordel for Real Betis. I løpet av sommeren kommer klubben til å jobbe iherdig for å bli kvitt enda fler.
Hvilke spillere mener du klubben er nødt til å kvitte seg med, og hvilke spillere tror du blir aller vanskeligst å selge?