Pedri har stilt til et intervju med SPORT for å snakke litt om landslaget og hans prestasjoner i Barcelona så langt. Her er noen av høydepunktene:

Eksplosiv vekst

Pedri ble kalt opp til Spania for å konkurrere under sommerens EM, og den unge Barcelona-spilleren har ikke sviktet ennå. Han hadde bare spilt 37 ligakamper for klubben fra før, men har nå startet tre kamper på rad for landslaget. Pedri ble spurt om hva slags tanker han har rundt det og hvordan han har klart å bearbeide alt som har skjedd:

— Jeg er veldig glad for at treneren (Luis Enrique) har hatt sånn tiltro til meg. Jeg må også takke alle de andre som har gitt meg sjanser og veiledning så langt. Jeg er fornøyd med å kunne spille alle de minuttene jeg kan og gi alt jeg kan for Spania. Alt skjer så raskt nå i min karriere og jeg er veldig glad for at jeg kan trives med det jeg liker mest å gjøre, nemlig å spille fotball.

Videre ble Pedri spurt om hvordan han håndterer alt som skjer rundt han og hvordan han klarer å være så rolig til tross for å bare være 18 år:

— Jeg tar en dag om gangen, prøver å ta ting normalt og rolig. Jeg vet jeg kan forbedre meg på så mange områder og det blir jeg nødt til å gjøre. Jeg kan heldigvis lene meg på noen av veteranene her på landslaget og i klubben og jeg føler at jeg lærer mye.
— På banen prøver jeg hele tiden å være så rolig som mulig. Det har blitt litt vanskeligere med fans på tribunene noen plasser, men det forandrer ikke min tilnærming til kampen så altfor mye.

Kampen mot Slovakia var en spesielt viktig kamp for Spania. Det førte med litt ekstra press for Pedri, men også alle de andre spillerne:

— Det var en av de viktigste kampene og vi måtte vinne uansett hva. Jeg pleier dog alltid å spille hver eneste kamp som om det var den siste. Jeg vil alltid gjøre mitt beste for å hjelpe laget.

Pedri er en spiller som trives med ballen i beina, og det er nettopp slik fotball Spania spiller:

— Spillerne her er alle av samme profil. Vi liger å ha ballen, flytte den fra side til side, finne den frie spilleren. Det er dette som gjør oss sterke og det er slik vi kan oppnå våre mål. Jeg har vokst opp med denne spillestilen og jeg har sett mye på Spania-lag fra fortiden samt Barcelona med Xavi og Iniesta. Det er denne stilen som har gitt oss troféer og det er denne måten vi er vant med.

Pedri ble selvsagt da spurt om hva han synes om at han hele tiden blir sammenlignet med Iniesta:

— Det gjør meg stolt at jeg blir sammenlignet med en slik stor spiller som Iniesta. Det forandrer ikke faktum at jeg må være meg selv og bli den spilleren jeg kan bli.

Flere har bemerket seg at Pedri spiller godt sammen med sine lagkamerater, noe som spesielt lot seg bemerke mot Slovakia, samt hans generelt gode forbindelse med Jordi Alba på venstresiden:

— Jeg har spilt mange kamper med Jordi og selv om det er min første sesong så virker det som vi har spilt sammen i mange år. Jeg liker han veldig godt, han har store egenskaper og er en kvalitetsspiller. Det gjør min jobb enklere å kunne spille med han.
— Det samme gjelder Busi. Han er et fenomen og jeg elsker å spille med han. Hans forståelse for spillet og kontroll i kampen gjør det enklere for oss alle. Han er alltid på rett sted til rett tid. Vi trives godt med hverandre utenfor banen også, det gjør meg stolt å kunne spille med en spiller som han.
— Jeg forsøker å lære så mye som mulig av så mange som mulig, men jeg fokuserer mest på Sergios spill fordi han har en stil som er lik min egen.

Sist ble Pedri spurt om hva han synes om Eric Garcia. De to kommer til å være lagkamerater i Barcelona neste sesong:

— Jeg kjenner han ikke så mye fra før, men vi ble litt bedre kjent under samlingen i mars. Vi kommer godt overens, spøker og har det gøy sammen. Måten han spiller ball på kommer til å tilføye mye til Barcelona.