Om nøyaktig én uke kan klubbens mestscorende gjennom tidende være uten kontrakt med Barcelona for første gang siden starten av 2000-tallet. Men er det realistisk?
Messis nåværende kontrakt med klubben løper nemlig ut 30. juni. Dersom argentineren ikke fornyer kontrakten med klubben innen den tid, kan han – om han vil – signere for hvilken som helst klubb. Og det uten at Barça står igjen med en eneste euro.
Mange antok at valget av Joan Laporta som klubbpresident tidligere i år skulle friste Messi til å bli værende i klubben. Laporta har flere ganger uttalt seg optimistisk om sjansene for at «La Pulga» forblir i Barcelona, selv med klubbens enorme gjeldsproblemer. Men nå er det altså kun en uke igjen av hovedpersonens kontrakt. Har vinden i presidentens seil snudd?

Ingen grunn til bekymring, skal man tro katalanske medier

Mandag meldte flere Barcelona-baserte journalister, blant dem troverdige Miguel Rico, at Messi forlenger Barça-kontrakten med to år. Det virker som at klubben har arbeidet med å tilpasse de formelle kontraktsbetingelsene, slik at man ikke overskrider ligaens lønnstak. Godkjennelsen av styrets forslag til refinansiering av gjeld på søndagens generalforsamling var antageligvis en avgjørende brikke i dette kompliserte puslespillet. Refinansieringen gir nemlig klubbpresident Laporta noe mer økonomisk frihet enn uten et slikt tiltak.
I skrivende stund virker det altså ikke tvilsomt at Messi forlenger kontrakten med Barcelona, selv om klubben muligens har holdt oss supportere på pinebenken litt vel lenge. Ifølge flere katalanske medier vil klubben offentliggjøre kontraktsforlengelsen en av de kommende dagene.