Aymeric Laporte har ikke klart å spille seg til fast plass på Pep Guardiolas lag. Det har Barcelona fått med seg, men kan de gjøre noe med det?
Ronald Koeman skal ha gitt signaler om at han ønsker Manchester City-stopper Aymeric Laporte inn portene på Camp Nou i sommer. Men en eventuell overgang er avhengig av særlig to faktorer. Det første er som sagt økonomi. Barca-president Joan Laporta har i lang tid holdt på å rydde opp i et spindelvev av økonomisk rot forårsaket av Josep Maria Bartomeu. Arbeidet har vært så krevende at Laporta har vært nødt til å utsette en planlagt gjennomgang. Forhåpentligvis kommer presidenten med en statusrapport i løpet av kort tid.
Den andre faktoren er antall stoppere i troppen. Pr dags dato har Barca: Clement Lenglet, Samuel Umtiti, Gerard Piqué, Ronald Araujo, Oscar Mingueza (blir permanent førstelagsspiller) og Eric Garcia. Det betyr at to stoppere må vekk. Barca håper å kvitte seg med Samuel Umtiti på grunn av hans høye lønnsbudsjett og Clement Lenglet. Først da kan det være aktuelt å gå etter Laporte.
Uavhengig av hva som skjer, så ønsker katalanerne å kvitte seg med Umtiti, selv om en erstatter ikke kommer inn. Den skyhøye lønna sørger imidlertid for at storklubbene holder seg litt unna.
Det er kilder tett på ESPN som har bekreftet dette. Det som er helt sikkert, er at det blir en hektisk sommer for Laporta og hans team.