Sesongen er ferdigspilt. Nå kan Joan Laporta konsentrere seg om den store ryddejobben som må gjøres i Barcelona.
Det er ingen tvil om at laget trenger å bli ryddet opp i. Flere spillere skal ut, og noen skal inn. Katalansk media melder at klubben skal forsøke å kvitte seg med mellom ti og 15 spillere. Kanskje ser vi lignende tilstander som i 2008. Da kvittet Laporta seg med hele 14 spillere. Sport skriver at Barcelona håper å kvitte seg med ti spillere, men at det store målet er 15.

Neto

Den brasilianske burvokteren skal selges. Sport melder om at Barcelona har satt en prislapp på brassen pålydende 16 millioner Euro. Everton skal være en av de interesserte klubbene, og Liverpool-klubben har hjulpet katalanerne tidligere med å bli kvitt uønskede spillere. Kanskje skjer det igjen.

Umtiti

Samuel Umtiti har rett og slett ikke det som skal til for å lykkes i klubben. Noe av grunnen til det er at han aldri kom seg helt etter en kneskade for noen sesonger siden. Klubben anbefalte operasjon, men franskmannen nektet. Etter det har han stort sett vært å se på sykestua eller på benken. Nå håper klubben å kunne bli kvitt den franske stopperen. Tidligere har det vært interesse fra Arsenal og andre klubber i Premier League.

Firpo

Junior Firpo klarte aldri å bli den venstrebacken klubben håpet på. En som skulle kunne gi Jordi Alba kamp om plassen. Nå nærmer det seg enden på visa, og den tidligere Betis-spilleren skal være ønsket av flere klubber i Serie A. Alt tyder på at han har spilt sin siste kamp på Camp Nou.

Piqué

Gerard Piqué skal ha fått to valgmuligheter. Å gå betraktelig ned i lønn, men få fortsette i klubben – eller å bli solgt. Stopperbautaen er en av de best lønnede spillerne i klubben, og det er nettopp det Laporta har som intensjon å gjøre noe med.

Alba

For Jordi Alba gjelder akkurat det samme som med Piqué. Alba tjener også svært godt i klubben, og den eneorme lønnsposten skal krympes betraktelig. Derfor har Alba fått de samme valgmulighetene som sin forsvarskollega.

Sergi Roberto

Etter en sesong preget av skader, skal Barcelona nå ønske å kvitte seg med poteten som har vært i klubben siden 2006. 29-åringen kan brukes i mange posisjoner, noe Barcelona håper at kan bidra til interessenter fra flere land.

Pjanic

En shady deal brakte Miralem Pjanic til klubben. Midtbanespilleren har ingen fremtid i klubben, og Barca skal gjøre alt de kan for å selge spilleren denne sommeren.

Busquets

Også en av kjernespillerne til klubben som skal ha fått flere valgmuligheter. Nemlig å få fortsette i klubben med betraktelig lavere lønn, eller finne seg en ny arbeidsgiver.

Matheus

En annen rar signering. Har absolutt ikke kvalitetene som trengs i Barcelona, og har derfor heller nesten ikke spilt noe denne sesongen. Blir nok enten solgt eller sluppet gratis.

Coutinho

Philippe Coutinho har aldri helt klart å sette sitt preg på klubben. Nå skal Barcelona gjøre det de klarer for å kvitte seg med en stor lønnsutgift og forhåpentligvis få en solid dose pesetas inn.

Braitwaite

En fin fyr med god personlighet, men er absolutt ikke det vi trenger. Tjener ikke all verdens, men opptar en plass i troppen som skal brukes til en annen spiller. Dansken blir ikke å se på Camp Nou neste sesong.

Griezmann

Antoine Griezmann var en av Bartomeus galactico-signeringer, men franskmannen har ikke innfridd. Ja, noen gode kamper kommer innimellom, men det må man også kunne forvente. Er usynlig i altfor mange kamper i løpet av sesongen, og som den som tjener nest mest etter Messi, så bør pengene forvaltes bedre. Griezmann har interessenter i både Atletico Madrid og Juventus. Barcelona håper å kunne få refundert litt av pengene de investerte i han.

Dembélé

Ousmane Dembélé, også en av Bartomeus galactico-signeringer, har muligens spilt sin siste kamp for Barcelona. Kontrakten til franskmannen går ut sommeren 2022, og signerer ikke vingen ny kontrakt, blir han solgt denne sommeren.

Aleña

Carles Aleña har denne sesongen vært på utlån hos Getafe. Madrid-klubben ønsker å beholde midtbanespilleren. Barcelona krever åtte millioner euro for krølltoppen, men kjenner vi Barcelona så sitter forhandlingskortet på hånda til en av Getafe-sjefene.

Todibo

Nice ønsker mer enn gjerne å beholde den franske stopperen. Todibo skal også ønske dette, og L’equipe melder om at Nice ønsker å aktivere utkjøpsklausulen på 8.5 millioner euro.

Lever farlig

Clement Lenglet, Riqui Puig og Trincão lever farlig. De to sistnevnte blir muligens sendt på utlån, mens Barcelona skal være villige til å lytte på eventuelle bud på Lenglet.