Barcelona hadde muligheten til å ta over serieledelsen før gårsdagens kamp mot Granada. Igjen, som så mange ganger før, sviktet laget når det gjaldt som mest.
Comeback
Barcelona startet sesongen bra, og etter den sjette serierunden hadde Barcelona førsteplassen i ligaen (serierunde 2 mot Athletic Bilbao ble spilt i januar). Etter dette sa det stopp. Etter å ha tapt El Clàsico på Camp Nou gikk katalanerne på flere smeller, og på det meste lå de hele 14 poeng bak Atlètico Madrid. Den første kampen i 2021 ga Barcelona tre poeng mot Huesca, og etter dette startet den mesterlige opphentingen. 14 av 15 seiere var et faktum, og før El Clàsico i serierunde 30 var Barcelona kun ett fattig poeng bak Atlètico. Tapet mot Real Madrid svidde, men etter at begge hovedstadslagene snublet i runde 32 hadde Barcelona i går mulighet til å klatre på toppen som ensom majestet. Det skjedde ikke.
Unødvendig tap
Etter at Lionel Messi ga Barcelona ledelsen var nok de fleste sikre på at tabelltoppen nærmet seg, men når man ikke klarer å øke til 2-0 skal det veldig lite til at man får en i fleisen. To kontringer med grove feil i de bakre rekker viste nettopp dette, og som så mange ganger før skuffet Barcelona når det gjaldt som mest.
Gårsdagens kamp viste at Barcelona har løftet seg mye i det oppbyggende spillet utover sesongen. Messi ble passet godt på, og fikk ikke mye til å stemme sett bort i fra scoringen, men evigunge Busi har med formasjonsendringen fått mye mer spillerom fremover i banen, og serverer pasninger selv Xavi og Iniesta bare må beundre. Likevel gikk det litt for sakte på den siste tredjedelen av banen, og Granada fikk en altfor enkel jobb med å demme opp for det som måtte komme av hjemmelaget.
Om Barcelona spilte naivt eller ikke kan diskuteres, men de to målene fra bortelaget kommer altfor enkelt. Ballmist ved begge anledninger, og selv i overtall klarer Granada å komme til to store muligheter som begge ender med scoring.
Hva skjer nå?
Så hvordan skal Barcelona likevel klare å karre til seg seriemesterskapet? Både før gårsdagens match, på stillingen 1-0 og på stillingen 1-1 hadde Barcelona alt i egne hender. Med seier kunne Barcelona tillatt seg å spille uavgjort mot Atlètico og vunnet de fire andre, og da vunnet ligaen. På 1-1 hadde Barcelona vært foran Real Madrid, men bak Atlètico, som dermed måtte ha blitt slått i serierunde 35. Med tap vil Barcelona fortsatt ha det samme utgangspunktet ovenfor Atlètico, men faktumet er at Real Madrid nå med sikkerhet kommer foran Barcelona om de helhvite vinner sine fem resterende kamper, da på innbyrdes oppgjør.
Dermed har Barcelona rykket tilbake til posisjonen hvor de er avhengig av hjelp for å vinne ligatittelen. Dette kan naturligvis skje, men det er ikke akkurat første gang Barcelona gir fra seg et godt utgangspunkt på det som for mange virker å være mentale utfordringer.
Hvor tror dere Barcelona havner på tabellen når 38 serierunder er spilt?