Klubbpresident Joan Laporta har mer enn nok av utfordringer å boltre seg i om dagen. Blant dem er å forlenge Messis utgående kontrakt.
Det er ingen godt bevart hemmelighet at argentinerens kontrakt går ut denne sommeren. Dersom Messi bestemmer seg for ikke å forlenge kontrakten med Barcelona, står han fra 1. juli fritt til å signere for hvilken som helst klubb – og det uten at Laporta og co. står igjen med en eneste euro i klubbkassen.
Etter starten på det nye året har «La Pulga» igjen virkelig stadfestet hvor viktig han er for lagets prestasjoner. Messi står nemlig oppført med svimlende 31 målpoeng (23 mål og åtte målgivende) siden nyttår. Den rutinerte presidenten skjønner dermed at han må gjøre alt i sin makt for å beholde klubbens mestscorende gjennom tidende. Men har klubben i det hele tatt råd til å beholde ham?

Økonomisk hodepine

En annen dårlig bevart hemmelighet er at Barcelona har enorme gjeldsproblemer. Til sammen skylder klubben om lag 1,2 milliarder euro. Laporta har antageligvis innsett at han ikke har mulighet til å tilby Messi de samme lønnsvilkårene som i hans nåværende kontrakt, som angivelig være omtrent 75 millioner euro årlig. ESPN-journalist Moisés Llorens – som normalt er en troverdig kilde – hevder nemlig at Laportas plan er å tilby Messi en treårskontrakt med dårligere lønnsvilkår enn de nåværende. Samme kilde hevder også at presidenten er stadig mer optimistisk på at argentineren forblir i klubben. Men tiden vil vise om Laporta klarer å overbevise Messi om å bli i Catalonia.