De siste dagene har det stormet rundt Barcelona og de øvrige elleve klubbene bak planene om «Superligaen». Men ifølge en troverdig kilde har Barça tatt et viktig forbehold i stiftelsesdokumentet.
Det har ikke manglet på negative reaksjoner i Fotball-Europa etter at planene om «Superligaen» ble offentligjort sent søndag kveld. Som kjent er Barcelona blant de tolv klubbene som har bekreftet sin deltakelse i den planlagte ligaen. Mange Barça-fans undret seg naturligvis over hvordan klubben kunne involvere seg i noe slikt uten først å forhøre seg med klubbens medlemmer. I motsetning til flesteparten av de øvrige elleve klubbene, er Barcelona nemlig eid av sine om lag 140 000 medlemmer (medlemstallet varierer fra år til år). Men nå ser det likevel ut til at klubbmedlemmene skal få sagt sitt.

Har angivelig tatt forbehold

Ifølge den troverdige journalisten Xavi Torres i TV3, skal Barcelona nemlig ha tatt et sentralt forbehold i stiftelsesdokumentet som de tolv klubbene har signert. Torres hevder at klubben har tatt forbehold om at klubbenmedlemmene godkjenner Barcelonas deltakelse i ligaen. Hvis opplysningene stemmer – som det er grunn til å tro – vil altså Barças deltakelse avhenge av medlemmenes mening i en avstemning. Etter alle solemerker vil det da heller ikke være noen økonomisk straff for Barcelona dersom medlemmene stikker kjepper i hjulene for klubbens deltakelse. Men det vil vi antagligvis få svar på i løpet av nær fremtid.


Er du lettet over nyhetene om Barcelonas forbehold?