Gårsdagens nyhet kom som et sjokk for de fleste. De aktuelle klubbene har på løpende bånd bekreftet sin deltakelse, og nå gjør Barcelona det samme.
Klubben skriver følgende på sine nettsider:

FC Barcelona har sammen med 11 andre klubber kommet til enighet om å starte en ny turnering, Super League. Turneringen vil bli drevet av klubbene og er ment som et ønske om å lage den mest konkurransedyktige turneringen i verden.

Det har vært massive protester rundt om i verden det siste døgnet. I tillegg til fans som føler seg forrådt, har også UEFA og FIFA gått hardt ut og sagt at alle klubber og spillere som involverer seg i dette prosjektet kan vente seg utestengelser fra andre turneringer, som for eksempel VM. Barcelona sier at de ser frem til å innlede samtaler med de to organisasjonene for å komme frem til den beste løsningen for den nye ligaen samt fotballen i sin helhet.
Formatet
– Det vil i alt bli 20 deltakende klubber i turneringen. 15 av de såkalte «Founding clubs», i tillegg til fem klubber som vil få muligheten til å kvalifisere seg hver sesong.
– Kampene skal avholdes i midtuka, mens de hjemlige ligaene fortsetter sin gang i helgene.
– Oppstart i august hvert år.
– To gruppespill med 10 lag i hver gruppe.
– 18 kamper, ni på hjemmebane og ni på bortebane.
– De tre øverste lagene fra hver gruppe går direkte til kvartfinalene. Fjerde og femteplass fra hver gruppe spiller play-off om de to siste plassene i kvartfinalene.
– Hjemme- og bortekamp i både kvartfinaler og semifinaler, før finalen spilles på nøytral grunn i mai.
Når turneringen etter hvert kommer i gang, vil det også bli satt i gang en lignende turnering for kvinnefotballen.
Klubben avslutter sin uttalelse slik:

Barcelona, som er stolte av sin historie og posisjon i europeisk fotball, plasserer seg nok en gang som en ledende klubb for fremtiden og endringene som måtte være av behov for fotballen, alltid med de beste hensikter for hvordan klubben skal drives best mulig sett fra et sportslig, institusjonell og økonomisk synspunkt.