Begge lagene kommer til lørdagens storkamp med selvtillit etter gode resultater de siste månedene.
Keeper: Courtois – ter Stegen
To av verdens beste keepere de siste sesongene. Sisteskansene, som er født med bare 12 dagers mellomrom, har vært verdensklasse i mange år allerede, og ser ikke ut til å roe ned med det første. Courtois har spilt samtlige kamper i La Liga og CL denne sesongen, og står i ligasammenheng med 23 innslupne mål på 29 kamper, og 12 rene bur. Dette gir et snitt på 0,79 baklengsmål per kamp.
Ter Stegen mistet seks ligakamper og to CL-kamper med skade innledningsvis i sesongen, men har vært tilbake for fullt etter dette. Tyskeren har i ligaen sluppet inn 18 mål på 23 kamper, og står med 12 rene bur. Dette gir et snitt på 0,78 baklengsmål.
Det er med andre ord vanskeligere å komme nærmere, statistisk sett. Denne blir uavgjort.
Forsvar: Lucas, Militao, Nacho, Mendy – Dest, Araujo, de Jong, Lenglet, Alba
Noen usikre kort her, samt noen store forfall. Sergio Ramos og Dani Carvajal er utelatt fra troppen på grunn av skade. Det samme er Varane, som testet positivt for Covid-19 i forkant av Liverpool-kampen. Vi antar dermed at vertene stiller med samme bakre firer som på tirsdag.
For Barcelonas del blir det antakeligvis en bakre femmer slik vi har sett den siste tiden. Alba er selskreven på venstresiden, mens Dest kommer antakeligvis til å bli prioritert foran Roberto og Mingueza. I midten som en «offensiv» stopper plasseres FdJ. På de to siste plassene kan i teorien både Araujo, Lenglet, Umtiti, Mingueza eller Piquè spille. Umtiti er lengst unna, og vi tror at Piquè plasseres på benken sammen med Mingueza.
Barcelona har sett solide ut med fem bak, og selv om Real Madrids nysnekrede bakre firer så gode ut mot Liverpool, vinner gjestene denne duellen.
Midtbane: Modric, Casemiro, Kroos – Busquets, Pedri
Fire spillere som har levert i verdensklasse i en årrekke, og et stortalent som mest sannsynlig vil gjøre det samme i årene fremover. Trioen fra Madrid står med til sammen 23 målpoeng i ligasammenheng i år, og både Casemiro og Kroos er inne på topp 10 i WhoScored´s rangeringssystem i La Liga 2020/21.
Det er hele 14 år mellom Busquets og Pedri, men de to ser ut til å ha spilt sammen på midtbanen i mange år. Busquets startet sesongen svakt, men har etter juletider vist hvorfor han er regnet som en av tidenes beste defensive midtbanespillere. Pedri kommer til å løpe skjorta av seg slik han pleier, og spanjolene kommer nok til å få god hjelp av de Jong i midtbaneleddet når Barcelona har ballen.
En løpssterk Valverde kunne nok også vært en mulig løsning for Zidane i en slik kamp, men det blir nok vanskelig å danke ut noen av de tre nevnte.
Dette er også en forholdsvis jevn duell, men det er vrient å sette trioen fra Madrid noe annet enn først her.
Angrep: Asensio, Benzema, Vinicius – Messi, Griezmann, Dembèlè
Hvem av disse seks lukter det mest mål av i morgen? Benzema er en av verdens beste spisser, og har vist dette for Real Madrid i mange år. Franskmannen har nok også selvtilliten i orden etter å ha blitt kåret til månedens spiller i mars. Asensio har plutselig funnet formen han også, og har scoret mål i de siste fire kampene i alle turneringer. Vinicius senket nesten på egenhånd Liverpool i midtuka med sine to scoringer. Han har fått mye kritikk for å være for lite produktiv foran mål denne sesongen, men hans prestasjoner mot det engelske storlaget gjorde nok godt for den unge brasilianeren.
Barcelonas trio står med noen flere målpoeng enn hjemmelagets trio denne sesongen. Det er naturligvis på grunn av tidenes beste fotballspiller, Lionel Messi. Argentineren er i tillegg i kjempeform, og står med 19 mål og åtte målgivende på 20 kamper i 2021 i alle turneringer. Mot Real Madrid har han 26 mål og 14 målgivende på 44 kamper. Siden Sergio Ramos ikke spiller i morgen, vil Messi i tillegg tangere den spanske landslagskapteinen med flest El Clàsico-kamper noensinne. Franskmennene Griezmann og Dembèlè har på sin side vært noe mer ujevn denne sesongen. Dembèlè reddet Barcelona hjemme mot Real Valladolid forrige serierunde etter hans scoring like før slutt, og han kommer nok inn i oppgjøret med et snev av selvtillit. Griezmann har nok på sin side levert under forventning denne sesongen, men han har vist hvilke kvaliteter som bor i han, spesielt i en periode like etter nyttår. Han er hentet for å prestere i slike kamper, selv om åtte mål og fem målgivende på 31 kamper mot Real Madrid i hans karriere ikke skremmer så mange.
Vi gir Barcelona en seier i angrepsduellen.