Både Real Madrid og Barcelona er hemmet av skader på sentrale spillere, og her får du en oppdatering på hvem dette gjelder.
Real Madrid
De helhvite fra Madrid må definitivt klare seg uten Raphael Varane. Den franske stopperen leverte en positiv korona-prøve i forkant av tirsdagens Champions League-oppgjør mot Liverpool, og er dermed satt i isolasjon.
Eden Hazard, som har vært en gigantisk skuffelse etter overgangen fra Chelsea, har slitt med skader gjennom store deler av sesongen, og ble senest i midten av mars skadet på nytt. Han nærmer seg et comeback fra sykestua, men El Clàsico kommer for tidlig for belgieren.
Sergio Ramos rakk ikke møtet med Liverpool tidligere i uka etter at han pådro seg en leggskade under kampene for Spania, men han har deltatt på Real Madrids treninger denne uka. Dermed kjemper kapteinen en kamp mot klokka for å rekke Barcelona-kampen.
Dani Carvajal har slitt med en skade på baksiden av låret, og har vært ute av spill siden februar. Han har på lik linje med Sergio Ramos deltatt på treninger denne uken, og kan dermed rekke lørdagens storkamp.
Barcelona
Katalanerne har på lik linje med sine rivaler fra Madrid også skader på sentrale nøkkelspillere, men dette er spillere som allerede har vært ute i en lang periode. Ansu Fati pådro seg en skade i menisken så tidlig som i november i fjor. Man har hatt et håp om at stortalentet skulle rekke de siste kampene i sesongen, men rapporter fra Spania indikerer at hans skade har komplikasjoner, og han er derfor ikke ventet tilbake før neste sesong.
Coutinho er en annen spiller som pådro seg en meniskskade i 2020. På lik linje med Fati har brasilianeren komplikasjoner med skaden, og han er heller ikke ventet tilbake før neste sesong.
Gerard Piquè og Sergi Roberto har også slitt med skader store deler av sesongen. De to spanjolene har likevel trent med laget en liten periode, og Koeman tok ingen sjanser ved å inkludere de mot Real Valladolid. Roberto er ventet å bli inkludert i troppen, mens ferske rapporter fra Spania antyder at Piquè ikke kommer til å rekke å bli klar i tide.
Neto er sistemann på skadelisten. Brasilianeren fikk en skade i ankelen på trening forrige uke, og kampen på lørdag kommer for raskt for reservekeeperen.
Suspensjoner
Ingen av lagene har spillere ute med suspensjon. Nacho, Lenglet, Messi og de Jong er alle ett kort unna suspensjon, men må i verste fall stå over serierunden etter El Clàsico om de skulle havne i dommerens bok på lørdag.