Det blir igjen økt spenning rundt El Clásico med Joan Laporta, som tidligere har satt kjepper i hjulene til hovedstadslaget, både på og utenfor banen.
Til stor glede for Barca-fansen, er Joan Laporta tilbake som president for Barcelona. For Madrid har det ikke gått upåaktet hen. I sin presidentkampanje festet han flere plakater av seg selv i Madrid-by, inkludert en gigantisk på en bygning like ved Santiago Bernabeu.

Real Madrid var alltid et mål for Laporta, og han lot aldri de hvitkledde slippe unna et syrlig stikk når muligheten bød seg.

2-6

I 2009 knuste Barcelona hovedstadslaget hele 6-2 på Santiago Bernabeu. Det skjedde på samme dag som «Community festival of Madrid» gikk av stabelen. Laporta selv uttalte følgende etter kampen:

— Det var en av de beste dagene i mitt liv.

Sammenligningen av Barcelona og Madrid

Barcelona og Madrid er to vidt forskjellige byer. Den ene er landets hovedstad, mens den andre er Catalonias hovedstad. Begge byene er turistmagneter også for utenomsportslige ting. Ifølge Laporta er byene representert slik:

— Barcelona er veldig typisk for katalanere, og er basert på industri, produktivitet og entreprenørskap. Real Madrid er mer økonomisk.

Om Florentino Perez

Til El País holdt ikke den gjenvalgte Barca-presidenten igjen for noe når han skulle beskrive Real Madrids mektige president.

— Hans modell er imperialistisk med et snev av arroganse.

Ballon D’Or

Den evige debatten om hvem som er best av Lionel Messi og Cristiano Ronaldo lot Laporta heller ikke Madrid slippe unna et stikk.

— Barcelona lager Ballon D’Or-vinnere, Real Madrid kjøper dem.

VAR og Real Madrid

Joan Laporta har også latt seg intervjue om hans tanker om VAR. Til hovedstadsavisen Marca svarte han følgende:

— Hvis en marsboer kom til jorden og fikk oppleve VAR, så ville han umiddelbart sagt at det kommer fra Real Madrid.

Effekten av Barcas overlegenhet

I 2009, etter at Barcelona hadde stukket av med alt av titler, så fortalte Joan Laporta i et intervju at effekten av dette kom til å bli et Real Madrid som føler seg tvunget til og forsterke seg. Den sommeren hentet Florentino Perez blant annet: Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema, Alvaro Arbeloa, Raul Albiol og Xabi Alonso.

Madrids Robinho-signering

I 2005 hentet Real Madrid Robinho for en solid dose penger. Laporta gikk heller ikke da glipp av å sende et stikk i retning hovedstaden.

— Robinho ønsket å komme til Barcelona, men vi har allerede Lionel Messi. Denne gutten er som Diego Maradona slik han bærer ballen, og Johan Cruyff for hvordan han beveger seg på banen.

I tillegg har Laporta sendt stikk i retning Cristiano Ronaldo etter en straffemiss mot Málaga. Sergio Ramos fikk også høre det etter Champions League-triumfen over Liverpool da Mohamed Salah ble skadet av Ramos.
Med andre ord er det en Barca-president som virkelig ikke unner Real Madrid noe som helst. Hvordan det ender på lørdag blir spennende å se.